Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Kjørte uten lys da kollisjonen skjedde

Illustrasjonsbilde fra Rosfjorden i Lyngdal.

Politiet etterforsker fortsatt ulykken i Rosfjorden der en ung gutt mistet livet. Saken etterforskes fra Mandal, og fortsatt gjenstår sentrale spørsmål i saken.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

ETTERFORSKES: – Kollisjonen mellom båt og vannskuter ser ut til å ha kommet brått og uventet på de involverte. En medvirkende årsak til akkurat det kan være at ingen av de to fartøyene hadde noen former for lanterneføring, sier avsnittsleder Håkon Storesund ved etterretning og etterforskning i Agder politidistrikt.

Det er Fædrelandsvennen som skriver dette i kveld. Saken etterforskes fra politistasjonen i Mandal, fordi at en av de involverte i dødsulykken er i nær relasjon til en ansatt ved Farsund og Lyngdal lensmannskontor.

Mistet livet

Natt til fredag 27. juli var det at en vannskuter med to personer og en mindre båt med 9,9 hester kolliderte innerst i Rosfjorden i Lyngdal.

16 år gamle Henrik Auestad Skjørshammer fra Time i Rogaland mistet livet i ulykken. En 17 år gammel gutt som også satt på vannskuteren, kom fra ulykken uten varige fysiske skader.

Båtfører var en 15 år gammel gutt fra Lyngdal. Han kom i fra ulykken uten alvorlige skader.

– 17-åringen fra Jæren har avgitt det vi kaller en fri forklaring, der han med egne ord har fortalt om hva som skjedde før og under ulykkestidspunktet, sier Storesund.

Gjenstår en del

Fortsatt gjenstår det en del for politiet å etterforske. 17-åringen skal ha forklart at det var avdøde som kjørte vannskuteren tidligere på kvelden. Det er imidlertid ikke kommet tydelig frem om det også var han som førte den da det ble kollisjon.

Fortseatt er venter politiet på rapporter fra tekniske undersøkelser, noe som vil være viktige i og med at det ikke er meldt inn andre vitner til selve hendelsen.

Begge fartøyene er fremdeles i politiets varetekt.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...