Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Kjørte over grensen for å bli bedre kjent

BLE KJENT: Audnedøler og lyngdøler – samt enkelte frlekkefæringer og folk fra Hægebostad, var vel forlikte etter tre dager sammen i Strömstad. Foto: Privat

Bobilentusiaster fra Lyngdal og Audnedal har brukt påsken på å bli bedre kjent.-

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Informasjonsbrosjyren til Nye Lyngdal, som nylig kom ut i posten til alle husstander i Lyngdal og Audnedal, oppfordrer innbyggerne til å delta på aktiviteter for å bli bedre kjent med hverandre.

Fellesnemnda for den nye storkommunen har til og med penger å dele ut til de som arrangerer slikt.

Finne ut av det

Hvem er nå disse menneskene som bor på andre sida av kommunegrensa og hvordan ser de ut? Hva driver de med og hva tenker de om oss?

Dette og mere til ønsket et halvannet snes lyngdøler og audnedøler å finne ut av i påsken.

For å sikre påskefreden hadde de alliert seg med en halv tylft hægebostaddøler og flekkefjæringer – i fall det skulle bli behov for mekling.

Til Strömstad

Fra hav til hei gikk så ferden i østerled med i alt ni langvogner trukket av flere hundre hester. Ferden stanset ikke før de hadde passert Kjølen og slått leir på nøytral grunn i Strömstad i Sverige.

Her bygde det seg raskt opp en stor leirplass av lyngdøler omkranset av meklerfolket.

Audnedølene la seg beskjedent til i utkanten med huskoner og vaktbikkje.

Så gikk det ut sendebud fra lyngdølene om at alle var velkomne inn i langhuset deres.

Tre dager og tre kvelder

I tre dager og tre kvelder satt folket og pratet og lo og ble godt kjente med hverandre.

Gjestfriheten førte med seg god mat og drikke,dryge historier, politiske skråblikk, konkurranser i kunnskap og bakkerulling.

Stemningen ble etter hvert så god at meklerne kom med forslag om at innbyggerne i Hægebostad måtte få lov å komme sammen med lyngdølene og audnedølene og bli til ett dølefolk samlet i Lyngdal kommune.

Ja, det gikk så langt at det ble fremmet forslag om å utarbeide en plan for å få innlemmet Strömstad i Nye Lyngdal kommune.

Vil gi tilskudd videre

Hvem var så disse fredsfolkene som påsken 2018 reiste over Kjølen for å bli bedre kjent med mennesker og grensene hjemme?

Bildet taler for seg selv. En ungdommelig ressurssterk gruppe mennesker med humor og glimt i øyet!

Les også: Nå kan du bli kjent med naboen

Skulle fellesnemnda oppfatte dette sammentreffet som et såkalt felles kulturfremmende tiltak, som det kan gis midler til, var det enstemmighet om følgende: – Vi er heldige og rike på det meste. Et eventuelt stimulerende tilskudd ber vi blir delt mellom avdelingene for psykisk utviklingshemmede i Lyngdal og Audnedal.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...