Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Kirken omorganiseres

FELLESNEMND: Den kirkelige fellenemnda for nye Lyngdal. John Øydne (til venstre), Unni Nilsen Husøy, prost Geirulf Grødem, leder Terje Litland, kirkeverge Ingunn Birkeland, kirkeverge og prosjektleder Carl Magnus Salvesen, Richart Håland og John Terje Rosfjord har tro på at de skal få en ny organisasjon til å fungere. Foto: Lars Rekaa

Kommunesammenslåingen får følger også for kirken. Også de kirkelige organisasjonene i Audnedal og Lyngdal skal slås sammen.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

FELLESNEMND: Den kirkelige fellesnemnda arbeider parallelt med den kommunale fellesnemnda. Den skal forberede sammenslåingen av de kirkelige fellesrådene i de to kommunene.

Les også: Her kaster presten mynt og kron om valget

Mandag møttes nemnda på Konsmo for å drøfte organiseringen av det nye, kirkelige fellesrådet som skal dekke begge de to kommunene fra neste årsskifte.

4F

Ved møtets start tok lederen for den kirkelige fellesnemnda, Terje Litland fra Lyngdal ordet for å legge noen føringer for debatten. Han minnet om målsettingen for arbeidet: Å forenkle, forbedre, fornye og forene tjenestene.

Han oppfordret nemnda til å ha fokus på de tjenestene som det nye, kirkelige fellesrådet skal levere til befolkningen i den nye storkommunen.

– Vi må tenke på hva som er viktig for innbyggerne før vi begynner å tenke på hvem som skal gjører hva i kirkeadministrasjonen. Det kan bli tøffe spørsmål og problemstillinger, sa han.

Signaler

Prosjektlederen fort det nye fellesrådet, kirkeverge Carl Magnus Salvesen i Lyngdal, ønsket seg noen klare signaler om hvilke retning fellesnemnda ønsket å gå.

I saksforberedelsene har han pekt på to alternativer: Mest mulig status quo, det vil si at de ansatte i størst mulig grad fortsetter å jobbe slik de gjør i dag, eller å forsøke å frigjøre ressurser som kan settes inn i menighetsarbeidet.

Lokalisering

Unni Nilsen Husøy fra Audnedal pekte på lokaliseringsspørsmålet.

– Det er på høy tid vi stikker hull på den byllen. Det er blant annet det dette møte dreier seg om. Hovedkontoret skal ligge i Lyngdal, slo hun fast, og ville samtidig ha svart på hva som blir lagt til Audnedal.

Les også: Planene for kirkevedlikehold er klare

Kirkevergen i Audnedal, Ingunn Birkeland, minnet om at det er to forskjellige organisasjoner det er snakk om, fellesrådsadministrasjonen og menighetsadministrasjonene.

– Det ville bli rart om Konsmo menighet skulle administreres fra Lyngdal, sa hun.

– Det ville i hvert fall ikke bli noen forbedring om vi må begynne å kjøre fra Sveindal til Lyngdal for å få gjorte noe i forhold til kirken, sa Richart Håland fra Audnedal.

Vedtak

Drøftingene munnet ut i at prosjektlederen for mandat til å fremme et forslag til stillingsbeskrivelser for de administrative stillingene i det nye fellesrådet med målsetting om å forenkle, fornye, forene og forbedre.

Prosjektleder Carl Magnus Salvesen vil ikke forskuttere noen fordeling mellom de to kirkekontorene som også i fremtiden skal jobbe med kirken i henholdsvis Audnedal opg Lyngdal.

– Jeg skal begynne å jobbe med dette nå, og satser på å få til gode prosesser med de ansatte før jeg legger fram mitt forslag, sier han.

Han sier likevel at han ser det som et mål å frigjøre ressurser fra administrasjon til menighetsarbeid.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...