Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Kåveland-krangelen: «De syter og klager på alt»!

UTBYGGER: Svein Lande er en av utbyggerne på Kåveland. Han har sett seg lei på syting fra noen få hytteeiere. Foto: Per Thime

Grunneier Svein Lande begynner å få mer enn nok av enkelte hytteeiere på Kåveland. Han er lei av sytingen deres.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 27.12.2017 kl 11:35

KRANGEL: I forrige uke skrev Lyngdals Avis om hytteeiere som klager på reguleringsbestemmelsene på Kåveland. I postlisten til kommunen har tre-fire hytteeiere skrevet kilovis med brev de siste årene.

Les også: «Politikerne bryr seg ikke, det er administrasjonen som bestemmer»

Blant annet går det på fortetting av området hvor det er planlagt inntil 70 nye hytter.

Tillatelse

– Utbygger har søkt om alle ting de har gjort og fått tillatelse til alle ting. Det har vært klager, men alle er blitt avvist. Det er ikke noe som er gjort som vi ikke har fått lov til, sier Lande til Lyngdals Avis.

Les også: Politikerne sa ja til fortetting på Kåveland

Lande ser at det har vært uenighet med mye på Kåveland, men likevel forholder han seg til tillatelser som er gitt.

– Alt er lovlig gjort og de har ikke noe å komme med. Når det er endelig vedtatt og de til og med har vært hos fylket og tapt. Da må de for en gangs skyld innse at det er lov å gjøre det vi har gjort, fortsetter Lande.

Har informert

Lande mener grunneierne har gjort det de skal i forbindelse med utbygging.

– Fra dag en har dette ligget der. Vi har forsøkt å informere, de ønsker sine saker gjennom og pirker på den minste ting som er gjort. For å ta et eksempel, så er en gjenganger det som har med terrengtilpasning. Det skal ikke røres noe. Nå er det bekreftet i siste møte i kommunen, det som gjelder i tomt innenfor byggegrensen, så har vi lov å planere flatt. Utenfor byggegrensen har vi lov å bygge murer med skrånet terreng ut mot byggegrensen. Dette har de fått svar på hvitt, og må forholde seg til det.

Bygger mur

Tidligere denne uken skrev Lister24 at en hytteeier holdt på å sette opp en mur mellom to eiendommer.

– Jeg så tilfeldigvis dette og jeg lurte på hva som nå var i gang. Da så jeg at det var satt i gang arbeid med å sette opp en mur på Aarstein Oftedals eiendom. Jeg gikk til kommunen og fikk bekreftet at det ikke var søkt om noe som helst. Når han klager om alt mulig, så burde i det minste han vært den som var ryddig. De tar seg til rette, fortsetter han.

Lyngdals Avis har også snakket med Oftedal om den oppsatte muren.

– Vi trodde, i vår uvitenhet, at når naboen og jeg var enige og høyden på muren ikke er høyere enn eksisterende terreng, så var det greit. Dessverre hadde verken vi eller entreprenøren fått med seg at kommunen skulle ha en skriftlig dokumentasjon på denne enighet. Det har vi nå sendt, sier han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...