Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Kan ha skrevet ut ulovlige parkeringsbøter

PARKERING: Lyngdal kommune har ikke registrert seg hos Parkeringsregisteret og kan dermed ha skrevet ut bøter ulovlig. Foto: Lars Rekaa

Lyngdal kommune kan risikere å måtte betale tilbake penger til folk som har fått parkeringsbøter. Kommunen har nemlig ikke registrert parkeringsvirksomheten.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

REGISTER: Lyngdal kommune tilbyr såkalt vilkårsparkering, men er ikke registrert i Parkeringsregisteret hos Statens vegvesen.

Det skulle de etter alt å dømme ha vært. I et brev fra Statens vegvesen til kommunen blir de nemlig minnet om forskriftene som gjelder.

«Skal registrere seg»

I brevet heter det blant annet:

«Alle som tilbyr parkering mot vilkår, skal registrere seg og sine parkeringsområder i et sentralt register. Opplysninger om den enkelte virksomhet, skiltplan og tilleggsinformasjon for det enkelte parkeringsområdet skal legges inn. Virksomhetene skal sende melding til Statens vegvesen i registeret, og fylle ut egenmeldingsskjema. Skiltplan og tilleggsinformasjon skal registreres i parkeringsregisteret, og parkeringsområ det skal skiltes i tråd med skiltplanen. Det er virksomhetene som har ansvaret for å lage og registrere skiltplan. Disse kravene må være oppfylt før dere kan tilby vilkårsparkering.»

Lyngdal kommune har ikke gjort dette, noe som også går frem av et interaktivt kart på Statens vegvesen sin nettsider. Nabokommuner som Farsund og Mandal er inne med godkjent parkering, men ikke Lyngdal.

Det er også lagt ved et vedlagg fra et vedtak i kommunestyret som viser vedtaket om tidsbegrenset parkering.

Ukjente konsekvenser

– Statens vegvesen er kjent med at deres virksomhet Lyngdal kommune, tilbyr vilkårsparkering og at det derfor er en mulighet for at dere har registreringsplikt i parkeringsregisteret, skriver Gina Russel, seksjonssjef i Statens vegvesen.

I brevet står det ikke noe om eventuelle bøter som allerede er gitt til personer som har parkert feil. Seniorrådgiver Halgeir Jansen i Faggruppe Parkering i Statens vegvesen sier at det ikke er hans etat som avgjør om penger må tilbakebetales.

– Det er Parkeringsklagenemnda som avgjør slike saker. I utgangspunktet skal alle som tilbyr vilkårsparkering være registrert. Men saksbehandlingen i Parkeringsklagenemnda har jeg ikke oversikt over, sier han, og legger til:

– Hvis noen klager, og påberoper seg at kommunen ikke er registrert, må nemnda behandle klagen. Men jeg kjenner ikke til at det finnes en praksis for slike saker, sier Jansen til Lyngdals Avis.

Det er heller ikke kjent hvor mange parkeringsbøter som er skrevet ut i Lyngdal siden ordningen startet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...