Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

«Jeg håper det napper og at jeg får laks»

LAKSEFISKER: Roar Belland var tidlig oppe for å sjekke ut forholdene da laksefisket startet ved midnatt. Foto: Per Thime

Laksefisket er offisielt i gang. Det kan virke som det er gått veldig stille og rolig for seg, noe som lite vann i elver har ført til.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 01.06.2018 kl 08:21

KVELLAND: Vi skulle mer enn gjerne fortalt at det var fisket laks som både var 8, 10 og 12 kilo, men dessverre; denne historien er ikke på den måten.

Men laksefisket er offisielt i gang og noen få var ute tidlig for å prøve fiskelykken.

Har ventet

Oppe ved Kvelland i Lyngdal møtte vi tre-fire fiskere. To dansker på fiskeferie og Roar Belland fra Lyngdal.

Klokka var ikke passert 05.30, men Roar hadde allerede hatt snøret ute i elva en stund.

- Dette er noe jeg har gledet meg til, og jeg har ventet en stund. Da måtte jeg tidlig opp for å forsøke meg på litt fiskelykke, sier han til Lyngdals Avis.

Rundt i landet har mange tusen fiskere de siste dagene klargjort stenger, sneller, sluk og fluer.

Roar er en av dem.

FISKE: Roar Belland hadde vært klar med stanga lenge, og nå er laksefisket godt i gang i elvene. Foto: Per Thime

- Jeg har drevet med fiske i fem-seks år og rekorden er en laks på 6,3 kilo, forteller han. Den er også tatt i elva her.

Lite vann

Mai måned har vært av den tørre og varme sorten. Det har knapt vært nedbør og temperaturen i elva er høyere enn normalen for årstiden.

- De sier det har en del å si, og vi ser jo at det er lite vann her hvor vi er ved Kvelland. Likevel har jeg tenkt å stå her en del timer, for man må ha tålmodighet når man er laksefisker, forteller han.

sjekk fangsten

Vi har funnet frem til en side som kan brukes hvis du vil følge fisket.

Via denne linken kan du søke opp aktuelle elver og innrapporterte resultater.

Selv er han av den oppfatning at det er gøyere å fiske enn å spise laksen.

- Ja, for min del er det jo det. Det er spennende å kjenne det napper og kanskje få opp en stor laks til land.

PS! I fjor ble det tatt i underkant av 800 laks i Lygna

Under fjorårets laksefiske var det i følge nettsiden scanatura.no Kenneth Aas som dro opp den største laksen i Lygna. 29 juli kjempet han godt for å få laksen på 11,7 kilo på land. Den ble fisket ved Prestegården, med sluk.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...