Jakter på ulovlige bilverksteder

STENGT: Dette bildet tok politiet i Sandnes av et ulovlig verksted som ble stengt i fjor. Foto: Politiet

Politiet har verksteder i Lyngdal i kikkerten

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

AKSJON: Nylig gikk A-krimsenteret i Agder til aksjon mot fire bilverksteder på Sørlandet. Bakgrunnen for aksjonen var mistanke om ulovlig verksteddrift.

A-krim senteret i Agder består av Skatteetaten, NAV, Arbeidstilsynet, Skatteoppkreverne og Politiet. Kontrollene ble utført av mannskap fra A-krim senteret i samarbeid med Statens Vegvesen og Tollvesenet.

Lyngdal i søkelyset

Politiførstebetjent Jan Kåre Eriksen ved A-krimsenteret bekrefter overfor Lyngdals Avis at også verksteder i Lyngdal er i søkelyset.

– På bakgrunn av vår kunnskap og flere mottatte tips om drift av ulovlige bilverksteder i regionen, har vi også hatt grunn til å tro at enkelte bilverksteder har personell uten gyldig oppholdstillatelse og arbeidstillatelse i Norge, i tillegg til at smuglede bildeler brukes på verkstedene, sier Eriksen.

Resultatene fra aksjonen er at Statens vegvesen oppretter anmeldelse for ulovlig verksteddrift på to av stedene som ble kontrollert. Dette gjelder to steder i Vest-Agder

De to andre stedene – begge i Aust-Agder – fikk pålegg fra Arbeidstilsynet.

– Vi kjenner til aktører også i Lyngdal som vi har mistanke om at driver ulovlig, sier Eriksen til Lyngdals Avis.

– Dette vil bli fulgt opp videre, lover han.

Vil stenge!

Eriksen sier at politiet både bygger på egne kunnskaper og konkrete tips fra Lyngdal.

– Vi ønsker å lukke disse stedene. Dette er ikke hobbymekkere, men folk som gjør penger på virksomheten. Det de driver med, går på trafikksikkerheten løs, sier Jan Kåre Eriksen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...