Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

SKREMT: Jan Einar Omland (t.v.), fylkesleder i Vest-Agder Bondelag, Tor Erik Leland og Ingunn Foss. Foto: Per Thime

Ingunn går i spiss for søppelet som flyter

Det var nasjonal dugnad for søppel langs sjøen, men det er vanskeligere å få til langs veien. Men Ingunn Foss lover å stå på.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

SØPPELET FLYTER: - Dette er ikke et lokalt problem, men noe vi ser over hele landet. Søppel som flyter i alle varianter langs veien er alvorlig, og et stort problem for blant annet bønder som presser rundballer, sier hun.

Det igjen fører til skrekkeksempler i magen på dyra som skal spise foret.

Nylig møtte Stortingsrepresentanten en del bønder fra Lister under et møte i Lyngdal. Foran henne på bordet lå det søppel. Det søppelet som Jan Einar Omland hadde samlet sammen, bare minutter før møtet.

- Han sa han brukte fire-fem minutter på å samle sammen søppelet på bordet. Da blir jeg skremt, for det viser bare hvor stort problem dette er.

Etterlyser tiltak

Det har den siste tiden vært mye snakk om søppel. Senest i forrige uke mente lyngdølen Jan Inge Omland at det måtte plukkes søppel før kantslått.

REAGERER: Stortingsrepresentant Ingunn Foss (H) ble nesten sjokkert over søppelet Jan Einar Omland fant langs veien i løpet av fire minutter. Foto: Per Thime

- Vi må se på hva som skal gjøres, men slik det er i dag er ikke holdbart. Derfor kommer jeg heller ikke til å gi meg før det skjer noe konkret med søppelproblematikken.

Flere besøk

Stortingsrepresentanten fra Lyngdal har vært på flere besøk i distriktet den siste tiden. Hun har tidligere sagt at hun ikke kjente til problemet som med jevne mellomrom rammer ellers friske produksjonsdyr. Nå kjenner hun mer til det omfattende problemet.

- Vi må ta dette opp med flere hold, som kommuner og Statens vegvesen. Vi vet det foregår kantslått flere ganger i året, og når dette blir et problem hver gang, da er det også alvorlig, mener hun.

Tar det videre

Med på møtet var også Lyngdals varaordfører Michael Stene.

- Jeg er enig i at dette er et alvorlig problem, nesten i hver eneste rundballe som presses. Vi har sett skrekkeksempler blant annet fra Lista. Jeg tar dette med meg videre og skal blant annet ta det opp med ordfører Jan Kristensen, for å se om det er noe konkret kommunen kan gjøre, sa han til de fremmøtte bøndene.

MØTE: Mange møtte frem da det dreide seg om søppel. Foto: Per Thime

Holdninger

Flere av bøndene snakket om holdninger til folk som kaster søppel ut av bilvinduer. Samtidig tok de også selvkritikk. For i naturen og langs veien ligger det også en del plast - rundballeplast som har blåst bort. Det er ikke alltid bøndene heller er flinke til å følge opp seg selv.

- Kanskje kunne det vært sett på en slags dugnad, det er ikke utelukket. Men regler for plukking av søppel langs veien er nok helt annerledes enn det vi så tidligere i år, da det var nasjonal dugnad langs strender her i landet, sa Foss.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...