Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Ingunn Foss tar opp farlig søppel

STORTINGET: Ingunn Foss (H) har meldt et skriftlig spørsmål til mat- og landbruksministeren i Stortingets spørretime. Foto: Avisen Agder, arkivfoto

Kan statsråden gjøre noe for å stoppe søppel som kan være farlig for husdyr?

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

SPØRSMÅL: Det er Ingunn Foss (H) som har meldt et skriftlig spørsmål til landbruksminister Bård Hoksrud (Frp).

Stortingsrepresentanten fra Lyngdal har flere ganger tatt opp spørsmålet om søppel som utgjør en fare for dyr på beite. Det gjelder for eksempel tom brus- og ølbokser og -flasker som blir malt opp av forhøstere. De kan skjære opp dyra innvendig.

– Flere bønder har mistet husdyr fordi folk kaster søppel langs veiene. Dette er først og fremst et ansvar som ligger hos den enkelte som forårsaker dette, men er det noe statsråden kan gjøre for å stoppe dette, spør Ingunn Foss landbruks- og matminister Bård Hoksrud (Frp).

– I forbindelse med tørken i sommer besøkte jeg flere bønder på Sørlandet og ble opprørt over å høre at flere av dem hadde mistet husdyr fordi folk kaster søppel langs veiene. Plast, glass og metall blir malt opp av fôrhøsteren og er vanskelig å oppdage før det havner i magene til dyrene. Dette fører til store lidelser for dyrene og tapte inntekter for bøndene, påpeker Foss.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...