Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

«Ikke svindel fra kommunen»

IKKE SVINDEL: Flere har tatt kontakt med kommunen vedrørende et merkelig telefonnummer. Det er imidlertid helt trygt og greit. (Illustrasjonsbilde)

Flere har mottatt SMS fra Lyngdal kommune med beskjed om å svare tilbake på et telefonnummer som ved første øyekast virker for langt. Det er et 14-sifret nummer.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Imidlertid så er det helt trygt å svare tilbake på dette via en SMS som du blir oppfordret til, går det fram på kommunen sine nettsider.

Flere har tatt kontakt med kommunen etter å ha mottatt SMS om vannmåleravlesning, der de er bedt om å svare tilbake på telefonnummer 22580176398096.

Ikke svindel

«Kanskje ikke til å undres over, ettersom det i nyere tid har vært mye oppmerksomhet rettet mot internasjonal kriminell virksomhet der folk er blitt svindlet etter å ha svart på lange utenlandske telefonnummer», skrives det på siden.

Forklaringen er imidlertid enkel og ikke minst trygg.

Trygt å svare

«Men dersom du nylig har mottatt SMS fra Lyngdal kommune der du blir bedt om å sjekke måleravlesningen på nytt, så er det altså helt trygt å svare tilbake på det lange telefonnummeret.

Det sendes ut SMS til abonnenter med såkalt negativt forbruk på vann. Det vil si at tellerstanden ved avlesningen i 2016 var større enn ved avlesningen i 2017. Årsaken til dette er som oftest at det mangler et tall i avlesningen. Men det kan også skje dersom du tidligere har fått forbruket stipulert, og nå har meldt inn ditt reelle forbruk«.

Mer informasjon om kommunale vannmålere kan du se her.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...