Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

«Ikke aktuelt å flytte huset»

HUSET: Dette huset står i dag nær veien, men eierne ønsket å flytte huset bort i forbindlse med bygging av gang- og sykkelvei. Foto: Lyngdal kommune

I forbindelse med bygging av planlagt gang- og sykkelvei i Kvås har en grunneier et ønske om å få flytte huset. Det blir ikke slik.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

BYGGING: Gang- og sykkelveien som er planlagt ved Fv 43 kommer helt opp i grunnmuren til huset på bilde.

Det er et par i Søgne som har sendt brev til kommunen, hvor de mener det ikke er noe greit. De meldte tidligere innvending mot vedtaket som er gjort.

I slutten av september var det befaring med ordfører Jan Kristensen i spissen, men også de to eierne av huset.

Eierne som har adresse i Søgne har fremmet et ønske/krav om at huset må flyttes bort fra Fv 43 og den nye gang- og sykkelveien.

Tiltak

- Kommunen har gitt utrykk for at dette vil belaste tiltaket i for stor grad, og kan derfor ikke imøtekomme eierens ønsker. Kommunen har derfor under befaringen kommet frem med noen tiltak som kan bøte for de ulemper som eierne vil måtte få ved at G/S veien blir liggende så tett på huset, heter det i brevet fra kommunen.

Videre heter det fra kommunen:

Utfra en samlet situasjon er hjemmelshaver positiv til tiltaket utfra de forutsetninger kommunen har gitt tilbud om under befaringen, og ser frem til at G/S veien med belysning kommer i dette området, og kommunen håper med det at grunneiere vil kunne trekke innsigelsen til planen på bakgrunn av det som partene er blitt enige om.

Annet

Grunneierne har blant annet et ønske om at to bøketrær kan flyttes og at en tujahekk kan flyttes uten kostnader for grunneier.

I brevet fra kommunen står det videre:

  • Jord som blir overflødig i forbindelse med anlegget flyttes til annet sted på tomta etter anvisning av grunneier uten kostnad for eieren.
  • Det settes opp støyskjerm mellom hage og ny planlagt G/S-vei som avtalt på befaringen. Det skal settes inn port i levegg nærmest huset (Porten må slå inn i hagen.)
  • All grunn mellom Fv.43 og bolighusets grunnmur blir asfaltert.
  • Avkjørsel fra Fv.43 og inn mot eierens nordøstre bolighjørne skal asfalteres i forbindelse med anlegget.
  • Det settes opp rekkverk «smijern» fra avkjørselen og i nordlig retning mot boligtomt.
  • Det settes opp sykkelsperre på G/S veien for trafikk sørfra og speil for utkjørsel vurderes satt opp på motsatt side av Fv.43 om nødvendig.

– Under forutsetning av de avsatte midlene i kommunens budsjett til G/S-vei prosjektet dekker hele strekningen fra Kvås barneskole til Vemestad Ytre, vil dette være kommunens erstatning for de ulemper og medgått grunn som deres eiendom blir berørt av dette tiltaket, skriver ordfører Jan Kristensen til slutt.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...