Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Idrettslaget med to forslag til fotballtinget

NFF FORBUNDSTING: Lyngdal IL har fremmet to forslag til Forbundstinget i fotball.

Når Norges Fotballforbund holder Fotballting i begynnelsen av mars, har Lyngdal IL meldt inn forslag til endringer.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 07.02.2018 kl 10:34

Lyngdal IL vil ha en bestemmelse i NFF-loven om «tilbud for begge kjønn», samtidig med at Forbundsstyret skal bestå av minst én ungdomsrepresentant.

Forbundet ønsker derimot ikke at disse forslagene blir lovfestet. NFF-ledelsen støtter derfor ikke forslagene fra Lyngdal, selv om forbundet er positivt til et bredt tilbud for begge kjønn. Det er fotballtinget som avgjør saken.

Det første forslaget

Lyngdal IL skriver i sitt første forslag, det som går på tilbud til begge kjønn, at i dagens samfunn er likestilling og likeverd et uttrykt mål innen idrett, politikk, næringsliv og frivillige organisasjoner. Det jobbes aktivt med å oppfylle dette målet på de ulike arenaene.
«I vår egen organisasjon NFF, har vi som uttalt målsetting å øke antall jenter i aktivitet og i organisasjonen. Det fremgår uttrykkelig av NFF’s handlingsplan at de førende verdier i organisasjonen skal være; trygghet – glede – respekt – likeverd og folkelighet.»
NFF har uttalt mål om «flest mulig – lengst mulig». NFF har også gjennom sitt internasjonale samarbeid med andre organisasjoner fokus og «betingelser» for jenters deltagelse og engasjement innen idretten. Begreper som «fotballfamilien» og «bredde» får først ordentlig betydning når tilbudet om fotballaktivitet tilbys og utøves av begge kjønn.
«La oss endelig sette innhold og styrke bak våre uttalte målsettinger, med konkret handling bak våre verdier og begrep: Bredde – Likestilling - Likeverd – i fotballfamilien», heter det i forslaget fra KLyngdal

NFF svarer

I NFF takker man for forslaget, men anbefaler det ikke. I merknadene heter det: «Forbundsstyret støtter intensjonen med forslaget. Imidlertid vil vedtakelse av forslaget kunne gi noen uønskede virkninger. Flere av våre medlemsklubber er organisert av vennegjenger med et formål om å delta i konkurranser, og et vedtak i tråd med forslaget må antas å ha store negative konsekvenser for en del mindre klubber. Det er videre enkelte medlemsklubber som utelukkende tilbyr aktivitet for jenter/kvinner, som i prinsippet vil måtte jobbe for å tilby et likt tilbud til gutter/menn dersom forslaget blir vedtatt. Intensjonen er veldig god og arbeidet for å tilby aktivitet til flest mulig grupper er viktig, imidlertid vil ikke Forbundsstyret støtte at dette reguleres gjennom lovverket».

Heller ikke Lovkomiteen støtter Lyngdal IL. «Det er uklart hvilke plikter forslaget medfører. Lovkomiteen stiller spørsmål ved behovet og minner om at § 1-6 inneholder et alminnelig diskrimineringsvern. Om forslaget vedtas må det omformuleres noe», heter det.

Det andre forslaget

Lyngdal IL har også et annet forslag oppe. Det går på sammensetning av styre i NFF.

Her ønsker Lyngdal IL at minst en representant i styret skal bestå av en ungdomsrepresentant. I dag er det ingen slike.

Forbundsstyret støtter ikke forslaget. Et tilsvarende forslag var oppe i 2017 og fikk ikke flertall. NFF støtter intensjonen om at styret skal være bredt sammensatt. I dag er det ungdomsrepresentant med i valgkomiteen til NFF.

«Det er etter forbundsstyrets oppfatning mest hensiktsmessig at valgkomiteen og forbundstinget vurderer forbundsstyrets sammensetning uten at det lovfestes at forbundsstyret skal ha en ungdomsrepresentant. Forslaget støttes ikke», heter det til slutt.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...