Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

I morgen senkes Under

ARBEID: Arbeidet med restauranten ved Båly er godt i gang. Foto: Privat

Forberedelsene for å frakte restauranten til havets bunn starter i kveld.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 26.07.2018 kl 22:19

UNDERVANNSRESTAURANT: Natt til lørdag er det meningen at konstruksjonen skal være på plass.

Da skal prestisjeprosjektet til brødrene Ubostad og det prisvinnende arkitektfirmaet Snøhetta ligge trygt på havbunnen ved Båly havhotell. Så begynner innredningen. Dørene til gourmetrestauranten skal slås opp til våren.

– Veldig sakte

Arne Marthinsen i Submar Group sier til Lyngdals Avis at jobben vil ta mange timer.

– Konstruksjonen veier 1600 tonn. Den vil bli flyttet veldig sakte, sier han.

Flyttingen fra byggeplassen til dit rastauranten skal ha sitt permanente hjem, vil om alt går etter planen begynne ved 07-tida fredag morgen.

DRAMATIKK: Restaurant Under vil bli et dramatisk skue! Foto: Snøhetta/MIR

– Kranskipet «Uglen» er allerede på plass. Det skal hjelpe konstruksjonen nøyaktig til riktig sted. Planen er at «Uglen» skal ha gjort jobben en gang etter kidnatt, sier Marthinsen.

Prosessen

Prosessen med å senke Under begynner at lekteren som Under er bygget på, fylles med vann, skriver Lindesnes Avis.

Neste steg er å flytte bygget og lekteren nærmere stedet der restauranten skal være. Her skal lekteren etterhvert fylles med vann slik at «Under» til slutt flyter på egen hånd.

Når Under flyter av seg selv, skal den taues med taubåter de siste hundre meterne til plassen hvor restauranten skal senkes under vann.

Kranskipet skal så løfte den ene enden av restaurantkonstruksjonen, slik at den kan flyte inn over fundamentet på havbunnen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...