I morgen kan det verste være over

FARLIG: Snøføyka er farlig. Inne alt det hvite er det en bil! Foto: Lars Rekaa

Men du må regne med vanskelige kjøreforhold både i dag og mandag.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 27.01.2019 kl 14:24

SNØVÆR: Både i Lyngdal og Audnedal er snøfallet nå i ferd med å avta noe. I Lyngdal er det søndag ettermiddag faktisk oppholdsvær.

Men frisk vind og snøføyke gjør det farlig på veiene, spesielt på utsatte strekninger.

Gult farevarsel

Yr.no opprettholder også gult farevarsel for kjøreforholdene.

De første trærne har dessuten begynt å falle over veier og kraftledninger.

TREFALL: Igjen har snøtunge trær begynt å falle over veier og kraftledninger. Dette bildet er tatt ved Kvåsveien like nord for Skrumoen. Foto: Lars Rekaa

Værvarslene går ut på at det skal fortsette å snø til utpå morgensiden mandag, men utover dagen vil det bli klarvær og noe kaldere – inntil fem minusgrader på Byremo mandag kveld, og åtte kalde midt på dagen tirsdag.

Mildere

Nærmere kysten blir det noe mildere. I Lyngdal meldes det ned mot fire minus mandag og sju kalde på tirsdag.Korshavn får minus 1 til minus 2 i perioden. I Korshavn blåser det kuling nå, men vinden vil spakne i løpet av mandag.

UFYSELIG: Det har vært en ufyselig helg i Korshamn, med mye vind og mye snødrev. Foto: Korshamn.no

På E39 begynner kjøreforholdene nå å bli brukbare.Søndag ettermiddag er det ikke meldt om trafikkproblemer på E39 gjennom Lyngdal.

KAN TRENGES: Joker Kvås byr på en smak av sommer. Det kan være på sin plass! Foto: Lars Rekaa

Torsdag kan det komme nytt snøvær, men deretter skal det bli mildvær over distriktet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...