I dag kommer skattepengene

SKATTEOPPGJØRET: Fra i dag av kommer det kanskje penger på din konto. Skatteoppgjøret er nemlig på vei inn. Foto: Avisen Agder

Hvis du sjekker kontoen din i dag, da skal du også ha fått inn skattepengene, de som er etterlengtet til å bruke i for eksempel ferien.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

PENGER PÅ KONTO: I dag finner 114 000 lønnstakere og pensjonister i Vest-Agder ut om de får igjen på skatten eller må betale restskatt.

94 000 personer får i gjennomsnitt 11 700 kroner igjen på skatten.

Litt tall

Når det kommer til skatteoppgjøret for Lyngdal, så er det flere som får igjen, enn som må betale restskatt.

I kommunen er det 5 081 personer som er skattepliktige. 4 194 personer får igjen på skatten. 51,8 millioner kroner skal fordeles, og i snitt får hver skattepliktige lyngdøl igjen kroner 12 342 kroner.

I Audnedal er det 814 personer som er skattepliktige. 673 av disse skal fordele 7,6 millioner kroner. Da blir det et gjennomsnitt på kroner 11 346.

Restskatten

Men det er ikke alle av oss som får igjen noen kroner. En del skal nemlig betale restskatt.

I Lyngdal er det 717 personer som gikk på en skattesmell. Totalt er beløpet på kroner 10,3 millioner, men i snitt blir beløpt kroner 14 374, å betale.

I Audnedal er det 120 personer som fikk restskatt, og disse skal i snitt betale tilbake kroner 17 242 kroner.

På konto

Allerede i dag kan de fleste vente å få pengene inn på konto, men for noen kan det også ta opp til tre uker.

Restskatten skal være betalt innen 20. august, men er det restskatt på over 1000 kroner, da kan den deles opp.

Neste oppgjør

Det er ikke alle som får noe som helst fra skatteetaten i disse dager. Det gjelder blant annet personlig næringsdrivende og deres ektefeller, og lønnstakere og pensjonister som leverte skattemeldingen på papir.

Andre årsaker til at du får skatteoppgjøret senere kan være at skattemeldingen din mangler opplysninger, inneholder kompliserte forhold, eller du kan være tatt ut til kontroll.

Noen må faktisk vente en god stund, for flere får først skatteoppgjøret mellom 15. august og 24. oktober, som næringsdrivende.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...