Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

I dag deltar jentene i NM for ungdomsbedrifter

NM FOR ELEVBEDRIFTER: Fra venstre ser vi de «ansatte» i elevbedriften, Amalie Møskeland Rottem, Rebekka Johannessen Litland, Piniel Demisse og Eilin Omdal Navrestad. Foto: Per Thime

Det er et varmereflekterende liggeunderlag, tenkt brukt til hengekøye - eller andre steder. Elevbedriften ved KVS stiller i dag til NM.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

LILLESTRØM: De er langt i fra alene, for det er nemlig hele 83 ungdomsbedrifter fra hele landet som har meldt sin ankomst til messeområdet ved Lillestrøm.

Det skal i korte trekk konkurreres i både heder og ære. Under messen finner man en hel rekke forskjellige saker som skal presenteres fra de forskjellige bedriftene.

Fra KVS i Lyngdal er det Amalie Møskeland Rottem, Rebekka Johannessen Litland, Piniel Demisse og Eilin Omdal Navrestad som stiller. Jentene har reistrert firmaet under navnet Over Bakken UB.

LES OGSÅ: Deltar i NM for ungdomsbedrifter

Firmaet tilbyr et lett og varmereflekterende underlag, spesiallaget for hengekøyer.

TESTER: Rebekka Johannessen Litland er salg- og markedsansvarlig og tester produktet i hengekøya. Foto: Per Thime

Men det er altså mange som deltar. Vi tar med noen av de ulike produkter som skal være med.

  • AutoHang UB tilbyr en enklere måte å frakte poser på for familier ved hjelp av en poseholder i bagasjerommet på din bil.
  • Barlock UB har laget en låsemekanisme for sykkelstyret.
  • CasTech UB skal utvikle en revolusjonerende teknologi som øker effektiviteten til bilenes automatiske bremsesystem. Produktet skal være med på å redusere antall ulykker blant myke trafikanter.
  • Furuberg & Hellberg Johansen UB selger SafeKids som er et sikkerhetsprodukt som beskytter barn for fall fra stellebord.
  • GreenPlastic UB skal utvikle, designe og selge ulike produkt som er produsert av lokale og resirkulerte plastressurser. Målgruppa er miljøbevisste unge og voksne i Flora kommune og omegn.
  • Lett UB ønsker å utvikle en kaffetablett som skal selges på forbruker og bedriftsmarkedet. Brukes på tur og på kollektivreiser.
  • Gøy på landet UB skal utvikle, produsere og selge brettspillet Livet på gården.
  • MADE-IT UB har laget en automatisk vaffelpresse.

Det var bare noen svært få, for hele 83 ungdomsbedrifter har meldt sin ankomst. Det skal under konkurransen også deles ut en rekke priser. Hele 16 forskjellige priser kan man vinne.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...