Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Tilbyr kommunen å leie geiter

GEIT: Miriam og Martin Kinn ønsker å leie ut geiter til beite. Foto: Illustrasjonsbilde

Miriam og Martin Kinn kan tenke seg å leie ut en del geiter når sommeren kommer.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

BEITEDYR: - Vi har muligheten til å leie ut 10 geiter i sommer som ett prøveprosjekt. Geitene er av rasen boer/dverggeit. Geit er et flott dyr til rydding av kulturlandskap etter som de beiter mye på kratt og busker. De beiter på kratt som allerede er kommet opp og som hindrer nytt å komme opp.

Det skriver Miriam og Martin Kinn fra Lyngdal et brev til kommunen.

Prøveprosjekt

Området det eventuelt skal beites i er turområdet ved Skrelia. Nå tilbyr de kommunen å leie 10 geiter, i et prøveprosjekt.

- Geitene vil kunne gå uten synlig gjerde. De får en GPS klave som styrer hvor de skal gå. Dette krever en investering fra vår del. Det er leveringstid på disse klavene og må derfor bestilles om ikke så lenge.

Steder hvor det er hytter som ikke ønsker besøk av geit kan gjerdes ute fra området.

LEIE: Miriam og Martin Kinn har tiulbudt kommunen leie av geiter. Foto: Erlend Haddeland, arkivbilde

- GPS klavene er av typen Nofence og dette gir en virtuell gjerdeløsning. Klaven piper og vibrerer når dyret nærmer seg grensen. Går dyret over grensen kommer det et lite strømstøt.

Det er også satt en pris for leie av geit.

Ikke første gang

- Pris per geit er 35 kroner døgnet. Da står vi ansvarlige for dyrene og hva de skulle finne på. Vi tenker en beitesesong pa? cirka fire måneder og gjerne lengre hvis det er ønskelig, avslutter de to.

Det er imidlertid ikke nytt at det leies ut eller brukes geiter til dette. Statkraft har hatt og har et opplegg.

Under ser du litt om hvordan det fungerer.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...