Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Huset – lavterskeltilbud for rusavhengige

HUSET: Brukere og ansatte i Huset. Fra venstre Christine Skårdal, Ole Tjomsland, Rita Lian, Alf Raymond Bordvik, Pre4ben Flåten, Anne-Wenche Larsen og Torstein Vegge. Foto: Lars Rekaa

Mandag åpnet huset øverst 9 Agnefestveien i Lyngdal. Det tidligere Kruse Smith-bygget skal huse lavterskeltilbud for folk med rusproblemer og tilby møteplass for andre grupper med helsevansker.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

HUSET: Tilbudet er rett og slett døpt Huset.

Foreløpig skal det holdes åpent to dager i uka.

Målgruppa

– Men drømmen er å få fylt Huset opp med frivillighet innenfor rusomsorg. Vi har en målsetting om åpningstid 24-7, sier lederen for tiltaket, Torstein Vegge.

Han sier det er vanskelig å anslå hvor mange som vil bruke Huset.

– Men målgruppa omfatter opp mot 50 personer, sier han.

Kommunalt hus

Huset er en del av Lyngdal kommunes rusomsorg, og er åpent for folk som er bosatt i Lyngdal.

Flyttingen til Agnefestveien ble aktuelt etter flommen for noen år siden.

– Da bestemte kommunen seg for å ta i bruk lokalene vi disponerte på Bergsaker til boliger. Vi flyttet først til leide lokaler i Røde Kors-huset, men så fikk vi overta dette huset, som sto tomt etter at Kruse Smith hadde flyttet ut, men som kommunen eide, forteller Vegge.

– Istandsettingen har kommunens miljøvaktmester Alf Raymond Bordvik, og to-tre av oss brukerne stått for, sier Ole Tjomsland.

– Det har ikke gått med mye penger til oppussing her, bekrefter Torstein Vegge.

Derimot har deler av det lokale næringslivet kjent sin besøkelsestid, og sponset Huset. Så langt har det kommet inn over 10 000 kroner fra lokale sponsorer.

Flere organisasjoner

I tillegg til tildbud til folk med rusvansker, er Huset også et tilbud til en rekke organisasjoner innen helsefeltet. Så lant har Hørselshemmedes landsforbund i Lyngdal, Farsund og Hægebostad fått møtelokaler en gang i uke i Huset. Også foreningen Mental Helse skal inn i Huset.

LOKALER: Berit Gåsøy (til venstre) og Brit Fjelldal i Hørselshemmedes landsforbund er glade for møtelokalene i Huset. Foto: Lars Rekaa

– Med 400 medlemmer i distriktet her vi vært på jakt etter egnede lokaler lenge. Vi kommer til å ha kafé her hver torsdag. Der kan fol snakke om hørselsvansker, teste hørselen sin og få kjøpt rimelige batterier til høreapparatene sine, forteller Brit Fjelldl i HLF.

– Hørselshemmedes landsforbund er landets største organisasjon, med hele 600 000 medlemmer. Her i Lyngdal, Farsund og Hægebostad har vi over 400 medlemmer, sier Berit Gåsøy.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...