Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Høyre slo seg sammen

SLÅR SEG SAMMEN: Jan Lindland fra Lyngdal og Britt Egebø fra Audnedal sørget mandag for at deg gamle kommunepartiene ble lagt ned, og et felles Høyre for Audnedal og Lyngdal ble stiftet.

Jan Lindland er den første lederen i det nye Lyngdal Høyre.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

NYTT PARTI: Mandag kveld avviklet både Audnedal Høyre og Lyngdal Høyre sine aller siste årsmøter. Der vedtok de å legge ned partilagene.

Like etterpå møttes årsmøtedeltagerne for å opprette det nye Lyngdal Høyre, partilaget skal dekke hele den nye storkommunen som trer i virksomhet fra 1. januar 2020.

Siste og første leder

Jan Lindland er både Lyngdal Høyres siste leder og nye Lyngdal Høyres første leder.

Han legger vekt på at partiet må gjøre sitt for å bygge den nye kommunen.

– Partiets politikk skal gjenspeile alle innbyggerne, sier han til Lyngdals Avis.

Det er synspunkter som deles av den siste lederen i Audnedal Høyre, Britt Egebø.

– Vi har hatt en rekke møter sammen allerede, og vi snakker godt sammen, sier hun.

Valgene

Jan Lindland fra Lyngdal ble altså valgt til leder for det nye partiet, mens Odd Arne Ougland fra Audnedal ble valgt til første nestleder. Siv Rosfjord Loga ble valgt til annen nestleder. Sammen utgjør de tre ledertroikaen i partiet.

På grunn av sammenslåingen, fant årsmøtet det riktig å velge et styre med uvanlig mange medlemmer.

Thor Håkon Føreland, Knut Sagstad, Ragnhild Limmesand og Jan Lindland ble valgt som styremedlemmer for to år fra Lyngdal. Oddvar Birkeland, Bodil Stensrud og Britt Egebø ble valgt som styremedlemmer for to år fra Audnedal.

I tillegg ble det valgt seks styremedlemmer for ett år: Siv Rosfjord Loga, Linda Oftedal Jakobsen og Helge Ege fra Lyngdal, samt Odd Arne Ougland og Torbjørg Andersen fra Audnedal.

Cristopher Gundersen og Rita Ballestad fra Lyngdal og Andreas Ougland og Kåre Flaat fra Audnedal ble valgt til varamedlemmer av styret.

Linda Oftedal Jakobsen ble valgt til kvinnepolitisk leder. Rune Nordbakk ble valgt til revisor.

Nominasjon

Det nye styret hadde sitt første møte umiddelbart etter stiftelsesmøtet. Det haster for partilaget å komme i gang med arbeidet. Dette gjelder særlig jobben med å få satt sammen en nominasjonskomité og nominere toppkandidater og etter hvert øvrige kandidater på lista til kommunevalget i 2019 – det første valget til kommunestyret i den nye storkommunen.

Også arbeidet med å lage et felles kommuneprogram må komme raskt i gang. Det er ventet at mye av dette vil være klart i løpet av våren.

Årsmøtene og stiftelsesmøtet ble holdt på Kvåstunet. Etter den offisielle delen av programmet kom de nye partikollegene sammen for på spise middag.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...