Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Hjelper til med 25 000 kroner

BÅL? Mye tyder på at skolehuset på Foss ender sine dager som en brannøvelse. Foto: Lars Rekaa

Det gamle skolehuset i Foss skolekrets får trolig se sine siste dager om ikke så lenge. Kommunen bidrar trolig til riving.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 01.03.2019 kl 09:37

RIVING: Det blir trolig brannvesenet som tar seg av oppgaven når det 100 år gamle kretsskolehuset skal rives.

I dette tilfellet blir det mest sannsynlig som en brannøvelse for mannskaper i brannvesenet. Når formannskapet samles i neste uke ligger det innstilling fra rådmann og venter i sakspapirene.

Bidrar til riving

Der står det en anbefaling å bidra med 25 000 kroner til det gamle, men slitte skolehuset. I tillegg går rådmann inn for at det ikke skal betales rivingsgebyr i saken.

Skulle behandlingsgebyr for rivingstillatelse blitt betalt, da hadde også det kommet opp mot 25 000 kroner.

Gammelt skolehus

Foss Skolehus ble brukt som skole frem til 1965. I slutten av januar ble det innkalt til grendemøte og befaring. Da ble det også besluttet at huset skulle rives.

ÅRESALG: Det ligger ikke an til mer åresalg ved den gamle skolen. Rådmann går inn for å bevilge penger til kontrollert nedbrenning.

De siste årene har skolehuset vært i bruk en gang i året – til den tradisjonsrike Foss-basaren.

- Tomta som huset er bygget på, tilfaller eier av gården som stilte arealet til disposisjon for cirka 100 år siden, heter det fra i brevet som ble sendt kommunen.

LES OGSÅ: Ønsker å brenne ned skolehus

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...