Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Historien om misjonæren fra Lyngdal

MISJONSHISTORIE: Ivar Nygaard forteller historien om oppstarten av norsk misjonsvirksomhet. Fredag gjør han det i Lyngdal. Foto: NMS

«Sild og salighet» spilles på Lyngdal kirkesenter fredag.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

JUBILEUMSFORESTILLING: Stavanger våren 1842. Tobias Finckelsen Udland fra Lyngdal kom til byen for å gå på Misjonsskolen, som en av de tre første elevene. I reisevesken hadde han med seg innbydelsen til å stifte Norsk Misjonsselskap.

Ivar Nygaard forteller en nesten 200 år gammel kjærlighetshistorie i en forestilling i krysningspunktet mellom historie og kunstverk, mellom muntlig litteratur og foredrag.

Sildefiske

Tobias Finckelsen Udland kom fra Lyngdal. Guri Messing kom fra Helleland. De var begge nykommere i en by i kaotisk vekst som følge av silda og den rikdommen den førte med seg.

Ivar Nygaard tar med publikum inn i et tidsbilde av Stavanger og Norge. Gjennom fortellinger og resitasjon av vektersang og salmer portretterer han tiden, byen, menneskene, luktene og lydene.

«Sild og salighet» er et bestillingsverk til Norsk Misjonsselskaps 175-årsjubileum og hadde premiere under NMS sin generalforsamling i Stavanger den 28. juni 2017. «Sild og salighet» er første del i en triologi om Tobias og Guri og misjonens pionertid.

Ville selv til Lyngdal

– Ivar Nygaard har selv vært opptatt av å få vist stykket nettopp i Lyngdal, forteller lederen av Norske misjonsselskap (NMS) i Lyngdal, Karl Emil Erlandsen.

Det er NMS i Lyngdal og Lyngdal menighetsråd som samarbeider om arrangementet i Kirkesenteret.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...