Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Her ønskes det reguleringsplan

STEINTOMTA: Agder Veitransport og Aspan Viak varsler forhåndskonferanse om regulering av Steintomta. Foto: Lars Rekaa (arkivbilde)

Agder Veitransport ønsker å starte arbeidet med en reguleringsplan for Steintomta.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

REGULERINGSPLAN: Det går frem i et brev som er sendt fra Asplan Viak til Lyngdal kommune. I planene ligger det blant annet et næringsbygg med kontor og grovhandel, samt leiligheter for omsorgstrengende.

Byggene er tenkt med en høyde på opptil 10 meter.

Forhåndskonferanse

I første omgang ønsker Agder Veitransport og Asplan Viak en forhåndskonferanse om om hvordan man kan utnytte Steintomta.

I brevet til kommunen går det frem at det er inngått avtale med tre grunneiere om utarbeidelse av reguleringsplanen, nemlig Svein Byremo, Kjell Birger Vegge og Rune Augland.

Det er trolig en del som skal på plass.

Faktaboks

  • Planen vil basere seg på avkjørsel fra ny rundkjøring på Fv43 der fartsgrensen i rundkjøringen senkes fra dagens 60 km/t til 50 km/t.
  • Det legges opp til kryssing av Fv 43 for myke trafikanter i plan med opphøyd gangfelt som i Grønndokka. Det legges videre opp til bygging av GS- veg langs Fv 410 til gamle Kirkeveg for kobling til eksisterende gang og sykkelveg.
  • Jordmorbekken som går gjennom området søkes lagt om med flytting inn mot Fv 43 for å kunne utnytte området. Bekken er gytebekk for sjøørret og må reetableres som dette.
  • Den sørlige del av planområdet planlegges disponert som friluftsområde med tilrettelegging for badeplass i elva med tilhørende utrustning og parkeringsareal.

Kilde: Asplan Viak

Grunneiere blir berørt

I området er det også andre som vil bli berørt hvis reguleringsplan blir godkjent. Det gjelder grunneiere og Lyngdølen UL, for å kunne bygge gang- og sykkelvei langs fylkesveien.

GRAVING: Omfattende gravearbeider er allerede gjort på Steintoma. Foto: Lars Rekaa, arkivbilde

Som en del av planen skal det også utarbeides en ROS-analyse.

– Viktige forhold som berører samfunnssikkerhet er flomvannstand i elva og fastlegging av sikker flomvannstand for byggeområdet. Planen må også redegjøre for geotekniske forhold som er undersøkt med grunnboringer. Dagens kulvert gjennom Fv 43 har ikke kapasitet til avledning av storflom. Tiltak for økning av kapasitet maå sees i sammenheng med flytting av Jordmorbekken, heter det i brevet fra Asplan Viak.

I brevet går det også frem at planene ikke omfattes av en konskvensutredning, i og med at det er foretatt en avklaring av byggeområdet i kommuneplanen fra 2015.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...