Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Heivoll skal bokbades

NYTT BOKBAD: Petter Røren skal bokbade Gaute Heivoll igjen på torsdag. Foto: Erlend Haddeland, arkivfoto

Torsdag blir det nytt bokbad på Lyngdal kulturhus. Denne gang er det forfatteren Gaute Heivoll som skal bokbades.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

LITTERATUR: Som vanlig tar Petter Røren seg av badevannet.

Gaute Heivoll er i høst ute med en roman om hjembygda Finsland under krigen. I boka «Sang for sekstiåtte forrædere» behandler han det faktum at 8,5 prosent av innbyggerne i den vesle kommunen meldte seg inn i nazipartiet NS under krigen.

Den heivollske metode

Igjen har forfatteren brukt den heivollske metode der han blander fakta og fiksjon, og i følge majoriteten av kritikerkorpset er det gjort med stort hell.

Les også: – Hans mest komplette bok

I den lille jord- og skogbruksbygda som i dag er en del av Songdalen kommune, var 70 prosent av medlemmene menn.

Hvordan kunne de skje? Og kunne man tilgi etterpå?

Musikkens kraft

Heivolls bok handler om skyld og soning, skam og tilgivelse, men også om musikkens kraft og evne til å sammenføye det som ikke lar seg føre sammen.

Det er femte gang Gaute Heivoll besøker bokbadet i Lyngdal.

Han har alltid blitt møtt med godt besøk i Lyngdal.

– Det kan bli tjåka fullt, så møt tidlig opp for å sikre deg en god plass, lyder oppfordringen fra Petter Røren.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...