Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Han kom, så og vant

LØNNSOM TUR: Gaute Ubostad kjørte Brattestien til Konsmo på griseføre torsdag ettermiddag. Audnedal kommunestyre svarte med enstemmig å bevilge 2,5 millioner kroner til Anne-Cath. Vestly-museet. Foto: Lars Rekaa

Gaute Ubostad kunne reise hjem med 2,5 milioner kroner i lomma etter å ha presenter Anne-Cath Vestly-museet og Knertelenland for Audnedal kommunestyre.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

PRESENTAJON:Kommunestyret vedtok enstemmig å bevilge 2,5 millioner kroner i kapitaltilskudd til prosjektet.

Formannskapet i Audnedal har tidligere innstilt på at kommunen skal bidra med pengene. Bevilgningen tas fra kommunens fondsmidler.

Da ordfører Reidun Bakken åpnet for debatt, var det bare Tønnes Seland (Bygdelista) som ba om ordet. Han sa at han fortsatt støttet forslaget.

Deretter ble saken tatt opp til votering. Og den endte med enstemmighet.

Presentasjon

Gaute Ubostad er en av ildsjelene bak planene om utbygging av lekeland og park i Lyngdal. Han presenterte både museumsplanene og parkplanene og finansieringsplanene for 170 millioner kronersprosjektet.

Han la bant annet vekt på helårsdrift og at Anne-Cath Vestlys univers er en nasjonal kulturskatt.

Ubostad fikk en del spørsmål underveis, blant annet om finansiering og tomteforhold.

Sørrelyst

På spørsmål om han så for seg at anlegget ville trekke til seg utenlandske gjester, sa han at heller ikke Dyreparken klarer det.

– Dersom de skulle klare det, så skal de få lov til å lære det bort til oss, sa han.

Varaordfører Unni Nilsen Husøy (Frp) spurte om hva som skjer med bidragene fra kommunene Farsund og Kvinesdal om Nye Lyngdal går ut av regionsamarbeidet i Lister.

– Det kan ikke jeg svare på. Jeg er ikke politiker. Men jeg vil understreke at både Lindesnes og Lister vil få positive ringvirkninger av prosjektet, var svaret Ubostad kunne gi.

Betalte seg

Etter avstemningen var han naturlig nok fornøyd.

–Dette var gøy, Det må være lov å si at turen over Kvåsheia betalte seg, sa han til Lyngdals Avis etter vedtaket.

– Det aller mest gledelige var likevel den symbolske verdien i at vedtaket ble gjort enstemmig, sa han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...