Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

FISKER: Torstein Torkelsen (13) er nok en av de yngste laksefiskerne denne sesongen. Foto: Per Thime

Han håper på en siste kveld med laksen

13 år gamle Torstein Torkelsen har hanket inn en ørret, men han skulle gjerne sett at laksen bet og at han dro den på land. I kveld er siste mulighet til nettopp det.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

FISKE: For når dette skrives er det ikke mange timer til Lygna stenges for ivrige laksefiskere. Tiden er rett og slett i ferd med å renne ut.

- Jeg håper jo at jeg får en laks i løpet av kvelden. Nå er det kanskje litt for lyst, men litt senere i kveld tror jeg på bedre muligheter.

13 år gamle Torstein fra Lyngdal er en av ikke veldig mange, unge laksefiskere. Han har riktignok noen kamerater med samme interesse, men ved Kvelland i kveld var han omringet av eldre fiskere - de som har holdt på i noen år.

I 18.30-tiden hadde var det ikke de store fangstene å se noe sted.

Ørret til middag

Det var flere langs elva som mente at tålmodighet er en nødvendighet når en skal fiske laks. I sommer har det vært knapt med vann i elva, men nå er forholdene bedre.

- Jeg er jo ikke ekspert, men de sier at det er bra nå, de som har peiling på dette. Selv har jeg hatt tre napp av laks denne sesongen og det hadde smakt med en laks som avslutning, en jeg faktisk fikk en på land og som jeg kunne ta med hjem.

Foto: Per Thime

- Men har du fått noe ?

- Ja, jeg har fått en ørret. Den tok jeg med meg hjem. Mens de andre i familien spiste annen middag så koste jeg meg med en deilig ørret med poteter til. Den var forresten på ett kilo, den jeg fikk på kroken, forteller den bilde gutten.

Bor ved elva

Den blide fiskeren forteller at interessen for fiske nok kom fordi han bor nær elva. Da var det i sin tid greit med ei fiskestang for å prøve lykken.

- Det er kjekt dette, i det minste så lenge det napper av og til. Jeg vet det kan være tungt å få laksen opp, men det er et sånn adrenalinkick når det skjer, at det kjennes som noe er på vei opp av elva.

Senere i kveld, når solen er ned og mørke faller på; da har kanskje 13-åringen avsluttet sesongen med en god laks.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...