Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Hagelaget vil lære deg å lage nye planter

LILJER: Det blir nok behov for flere planter i hagen i år også., for eksempel liljer. Foto: Kolbjørn Stuestøl, Lyngdal hagelag

Nå er det snart tiden for å lage nye planter til hagen. Lyngdal hagelag vil gjerne vise deg hvordan.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

PRAKTISK LAGT OPP: Lyngdal hagelag inviterer til møte på Rosfjord strandhotell mandag.

Da vil Birgit Sandtveit lose deg gjennom de ulike prosessene du kan bruke for å få flere planter i hagen din. Selvsagt blir det også praktiske øvinger i prikling og å stikke stiklinger.

Innendørs forberedelser

Frøene du sådde er kanskje klare for prikling, en del planter trenger å deles og kanskje du ønsker flere eksemplarer av noen av buskene dine. Våren kan bli travel for hageeieren, men heldigvis er det mulig å gjøre en del innendørs før snøen slipper taket og jorda er lagelig, som det heter i de gamle hagebøkene.

Det er for sent å hente podekvister, men det er mye annet som kan gjøres nå.

Stiklinger og frø

Har du har for mange planter som du kvier deg for å kaste? Har du klipt buskene dine og sitter igjen med mange gode stiklinger? Ta dem med på dette møtet. Det er sikker noen som trenger akkurat disse plantene.

Kanskje kan du få med deg hjem noen du har glemt å så. Fint om du også tar med deg passelig store potter eller andre kar til å prikle i eller å sette stiklinger i. Hagelaget holder mold.

De fleste frøene vi får kjøpt i butikkene er ikke tilpasset forholdene i hagene våre. Har du samlet frø i hagen din, er det fint om du deler også dette overskuddet med andre. Mye frø kan såes de nærmeste ukene.

Hygge

Som vanlig er også utlodding, servering og sosialt samvær inkludert i inngangspengene.

Medlemmer fra nabohagelagene går for medlemspris.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...