Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Gydalen tar lenger tid enn beregnet

TRAFIKKVANSKER: Det blir naturlig nok litt trafikkvansker i Gydalen når bilene bare slippes forbi en gang i timen. Foto: Per Thime

Veivesenet regner med at fjellsikringsarbeidene på fylkesvei 42 må fortsette fram mot jul.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

FJELLSIKRING: – Jeg tør ikke slå fast at vi skal være ferdige i begynnelsen av desember, men vi skal i hvert fall være ferdige til jul, sier byggeleder Stine Rasmussen i Statens vegvesen til Lyngdals Avis.

Arbeidene pågår i skaret som ligger omtrent på kommunegrensa mellom Audnedal og Hægebostad.

Lysregulering

Arbeidene skaper betydelige trafikkvansker. Bilene på veien slipper bare forbi en gang i timen mens arbeidet pågår.

– Vi er snart ferdige med den perioden vi har folk hengende i tau for å løsne på steinblokker i fjellsidene. Når den jobben er ferdig, vil det ikke lenger være nødvendig på stenge veien. Da vil det klare seg med lysregulering, opplyser Rasmussen.

LITT DYRERE: Byggelder Stine Rasmussen i veivesenet regner ikke med noen betydelig kostnadsøkning som følge av forsinkelsen. Foto: Jo Vegard Aardal, Statens vegvesen

I utgangspunktet mente veivesenet at arbeidet skulle være utført i løpet av september.

– Det har vist seg at det ble noe mer jobb en beregnet. Folkene må henge litt mer i fjellsida og jobbe enn det vi hadde håpet på forhånd, sier Rasmussen.

Gjerder og nett

Nå gjenstår snart bare montering av steinspranggjerde og fangnett. På den halvannen kilometer lange strekningen gjennom Gydalen skal det monteres:

  • 1200 meter steinspranggjerde
  • 1000 kvadratmeter med fangnett
  • 850 meter nytt autovern
  • I tillegg skal fjellsidene renskes og det skal settes inn bolter
  • Det skal også anlegges en fanggrøft

20 millioner

Det er Sunnfjord-firmaet Norsk bergsikring som har fått kontrakt på jobben. Firmaet har til enhver tid sju-åtte personer i sving i Gydalen.

I utgangspunktet var fjellsikringsprosjektet kostnadsberegnet til rundt 20 millioner kroner. Stine Rasmussen sier forsinkelsen ikke betyr at det blir vesentlig dyrere.

– Det er uansett gjerdene som koster mest i dette prosjektet, sier hun til Lyngdals Avis.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...