Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Grunneiere krever avklaring før privatisering av vei

PRIVATISERES? Veien til Lillekvelland starter ved Vindtland. Foto: Norkart

Grunneierne på Lillekvelland har mange spørsmål de ønsker svar på før den kommunale veien til Lillekvelland privatiseres.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Flere av de kommunale veiene i Lyngdal går til områder uten fastboende, og kommunen har satt i gang et arbeid med å privatisere dem.

Dette har fått grunneierne på Lillekvelland til å reagere. De frykter blant annet for de økonomiske konsekvensene dersom veien fra Vintland til Lillekvelland på heia vest for Grøvan privatiseres.

Befaring

I juni ble det gjennomført en befaring av veien, og kommunen ba da om en skriftlig tilbakemelding fra oppsitterne.

Nå har åtte av dem gått sammen om et brev til kommunen, der de blant annet ber om en avklaring av en del spørsmål. De åtte er Aleksander Limmedsand, Benedikte Limmesand, Håkon Vikane, Anne Lise Vikane, Tobias Lillekvelland, Børge Sundnes, Eli Oftenes og Runar Jakobsen.

Spørsmålene

De ber om svar på flere konkrete spørsmål:

  • Hvilke krav veistandard må grunneierne oppfylle?
  • Hvilke forpliktelser har grunneiere til private veier?
  • Hva kan hytteeiere kreve av grunneiere av vedlikehold og snørydding?
  • Finnes det lovverk eller kjøreregler rundt private veier?
  • Finnes det minstekrav for vei til hytter?

«Videre etterlyser vi litt info om hvilken stand kommunen overlater veien til oss grunneiere? Dersom det om noen år blir aktuelt å gjøre veien om til kommunal vei igjen, hva slags krav kan vi grunneiere forvente å få da? Risikerer vi å bli møtt med et sett av krav til å oppgradere veien til store utgifter for oss?», heter det videre i brevet.

Grunneierne spør også om det vil det bli gjort noe for å forhindre årlige flommer som igjen krever kostbare reparasjoner?

Og de spør om Lyngdal kommune vil betale eventuelle tinglysningsutgifter i forbindelse med veiretter for hyttefolk.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...