Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Grøvan visste om homovielsen

VISSTE OM: Stortingsrepresentant Hans Fredrik Grøvan visste om den omstride homovielsen – og tar nå selvkritikk.

Stortingsrepresentant Hans Fredrik Grøvan visste om den omstride homovielsen – og tar nå selvkritikk.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

TAR SELVKRITIKK: En måned før han viet KrFs kommunikasjonssjef Mona Høvset og Louise-Hill Vegsund, varslet Geir Jørgen Bekkevold partikollegene på Stortinget.

Det melder VG onsdag kveld, og kort tid etter blir opplysningene bekreftet av ABC Nyheter.

Over hundre personer har meldt seg ut av KrF etter at Bekkevold, partiets familiepolitiske talsmann på Stortinget og prest av yrke, nylig viet det homofile paret.

Flere har tatt til orde for at han bør fjernes som partiets familiepolitiske talsmann.

Kritiserte Bekkevold

KrF-topp Hans Fredrik Grøvan bekrefter overfor ABC Nyheter at han var på et møte i juni der Bekkevold informerte stortingsgruppa om den forestående vielsen. Grøvan mener vielsen aldri burde skjedd og har kritisert Bekkevold i ettertid.

– Jeg tar selvkritikk på at jeg ikke tok opp saken og ba om å få drøftet den der og da. Det burde jeg absolutt ha gjort, sier Grøvan til ABC Nyheter.
Ikke diskusjon

Det var heller ingen andre på møtet i juni som reagerte med å ta til motmæle da Bekkevold sa fra om at han kom til å vie Høvset og Vegsund.

Grøvan påpeker at det ikke ble tatt opp på en måte som åpnet for diskusjon.

Orientert

– Jeg var til stede da vi fikk informasjonen, men det var ikke lagt opp til noen drøfting av saken, og det var heller ingen saksliste som gjorde at vi på forhånd var kjent med den, sier Grøvan, som sitter i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité.

KrF-leder Knut Arild Hareide sier han ble orientert av Geir Jørgen Bekkevold før han viet et homofilt par, og ikke hadde noen innvendinger.

Hareide sier til NRK at han støtter Bekkevold og sier han ikke vil gå inn i det teologiske rundt den homofile vielsen. Han ble orientert om den forestående vielsen i en samtale med Bekkevold.

– Vi samtalte om dette, og jeg hadde ingen innvendinger. Jeg gratulerte paret og gledet meg på hennes vegne, sier Hareide.

– Dette er en beslutning Bekkevold tar som prest og er ikke noe jeg skal legge meg opp i. Jeg er satt til å være partileder, sier Hareide som erklærer seg uenig med Grøvan, som mener vielsen aldri burde funnet sted.

Feil å ha mening

Hareide sier Bekkevolds beslutning om å vie paret går inn under hans rolle som prest og er et teologisk og ikke et spørsmål om politikk. Derfor mener han det blir feil av han som partileder å ha noen mening om beslutningen.

– Vi er et politisk parti som har vært veldig opptatt å ikke styre politisk prester og pastorer, og når vi da har en prest blant våre egne så må han få lov til å gjøre den jobben på egen hånd, sier Hareide.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...