Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Grøvan tør ikke spå når det første toget ankommer Lyngdal stasjon

NYE BANER: Hans Fredrik Grøvan vil gi oppdraget med å bygge nye jern bane langs sørlandskysten til et underbruk av Nye veier. Foto: Lars Rekaa, Arkivfoto

I 2035 skal Sørlandsbanen og Vestfoldbanen være koblet sammen på Brokelandsheia. Grøvan håper en høyhastighetsbane til Kristiansand kan stå ferdig i 2045.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

LANGSIKTIG: Utbyggingen videre vestover tror han blir et lenger lerret å bleke.

– Jeg tør ikke spå når jernbaneforbindelsen til Lyngdal kan være klar, innrømmer Hans Fredrik Grøvan overfor Lyngdals Avis.

Les også: Vil la Nye veier-avlegger bygge jernbane til Lyngdal

KVU

Men KrF-representanten fra Lyngdal mener en konseptvalgutredning (KVU) for strekningen fram til Kristiansand vil være en god begynnelse. Det bør kunne gjøres i løpet av de neste fire årene, mener han.

– En KVU vil gi oss et godt grunnlag for å vurdere trafikkgrunnlaget og virkningene for et utvidet bo- og arbeidsmarked i regionen. Det vil samtidig vise oss hvilke utfordringer vi står overfor, blant annet problemene med å føre fram en dobbelsporet bane gjennom tettbygde bystrøk, sier han.

Grøvan er overbevist om at Sørvestbanen fra Oslo via Kristiansand er en god ide.

– Det viste også høyhastighetsutredningen som ble laget for noen år siden. Den viste at en høyhastighetslinje fra Oslo via Kristiansand til Stavanger er den eneste som vil ha trafikkgrunnlag til å forsvare utbyggingen. Hverken Oslo-Bergen eller Oslo-Trondheim har det, sier Grøven.

– Tanken er god

I Audnedal har varaordfører Unni Nilsen Husøy (Frp) kjempet en drøy kamp for togforbindelsen på dagens Sørlandsbane.

Les også: Planene klare – ingen penger til Audnedal stasjon

Det betyr ikke at hun er fremmed for tanken om en høyhastighetsbane langs kysten.

– Tanken er god, den. Men jeg tror ikke dette er et prosjekt som kan realiseres i overskuelig framtid. Først skal vi uansett få på plass en lenge etterlengtet opprustning av Audnedal stasjon, sier hun.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...