Grøvan: Homovigsel har skadet partiet

KRITISK: Hans Fredrik Grøvan er kritisk til at KrFs familiepolitiske talsmann viet et likekjønnet par med tilknytning til partiledelsen. Foto: Lars Frøsland, avisen Agder (arkivfoto)

50 partimedlemmer har meldt seg ut av KrF. Hovedårsaken er at en stortingsrepresentant fra partiet har viet KrFs kvinnelige kommunikasjonssjef og hennes kvinnelige partner.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

LIKEKJØNNET EKTESKAP: – Dette burde vært ugjort, og det er umulig å skille mellom privatperson og hvem du er i partiet. Det var ikke bra, sier stortingsrepresentant for Vest-Agder KrF, Hans Fredrik Grøvan, til NRK.

Familiepolitisk talsmann i KrF, Geir Jørgen Bekkevold, som også er prest, viet nylig kommunikasjonssjefen i partiet, Mona Høvseth, med hennes kvinnelige samboer. Dette har opprørt mange av KrFs medlemmer og velgere.

Har fått reaksjoner

– Jeg har fått veldig mange reaksjoner, og dette oppfattes som en handling som strider mot vårt partiprogram, sier Grøvan.

Grøvan er kritisk til at ikke vielsen var oppe til diskusjon i partiet i forkant:

– Jeg fikk vite om dette som en ren informasjonssak, det var ingen sak som skulle diskuteres. Her burde ting vært gjort annerledes, sier han.

Bekkevold vil ikke kommentere saken av hensyn til paret som ble viet.

Partileder Knut Arild Hareide deler ikke Grøvans syn.

– Vår familiepolitiske talsperson er forpliktet av programmet, og han har vært lojal mot det, sier partilederen til NRK.

– Ulike roller

Hareide sier det er et viktig prinsipp for KrF å ikke legge seg opp i ulike menigheters teologiske ståsted.

– Er han ikke partiets familiepolitiske talsperson hele tiden?

– Han er vår talsperson, men han opererer også som prest. Det er to roller som jeg skiller. Det er ingen andre av oss som har muligheten til å gi vielse. Det gjør han på den måten han velger, sier Hareide.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...