Godt årsresultat for Agder Energi

Foto: Agder Energi

Agder Energi hadde i 2018 et underliggende resultat etter skatt på 874 millioner kroner, opp fra 845 millioner kroner i 2017.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

ENERGI: - Vi er godt fornøyd med at vannkraftvirksomheten vår leverer gode resultater, og ikke minst med innsatsen til alle våre ansatte som har bidratt til at vi igjen kan levere et godt resultat til våre offentlige eiere, sier konsernsjef Tom Nysted i Agder Energi.

I 2018 produserte Agder Energis 49 vannkraftverk til sammen 8 686 gigawattimer (GWh) ren energi. Det tilsvarer forbruket til nærmere 434.000 boliger. I 2017 var vannkraftproduksjonen på 8 812 GWh.

I tillegg har god drift og høyere kraftpriser enn i 2017 bidratt til resultatet. Spotprisen for strøm på kraftbørsen Nord Pool var i gjennomsnitt 41,5 øre for kilowattimen (kWh) i 2018, mens den i 2017 var på 26,9 øre/kWh.

- Året har vært preget av mye vær. Som følge av kraftig snøfall i januar og februar, og uværet "Knud" i september, ble resultatet i nettselskapet svakere enn forventet. Vi forventer imidlertid et betydelig bedre resultat for nettselskapet i 2019, sier Nysted.

Ren energi og spisskompetanse

I desember samlet Agder Energi tre av markedsselskapene i Norden og Tyskland under merkevaren Entelios.

- Entelios tilbyr ren energi, spisskompetanse og teknologi som skal bidra til å gjøre industriselskap, bedrifter og offentlige virksomheter ledende på klimavennlige energiløsninger, sier Nysted.

Første helelektriske region

Agder Energi er engasjert i "Electric Region Agder" hvor målet er å gjøre Agder til Norges første hel-elektriske region. Det betyr at for eksempel biler, busser, fly og skip skal gå på strøm produsert av ren vannkraft i stedet for fossilt drivstoff. Agder Energi har satt i gang et innovasjonsprosjekt som utforsker hvilke forretningsmodeller og muligheter som kan oppstå når stadig flere områder av samfunnet elektrifiseres.

Som en naturlig konsekvens av dette er fremtidens byer tema for Agder Energi-konferansen "Generasjonen etter oss - Electric City". Den arrangeres 8. og 9. mai i samarbeid med Næringsforeningen i Kristiansandsregionen og Kristiansand kommune.

Fremtidsutsikter

Lite nedbør har medført at konsernet har en noe lavere ressursbeholdning, det vil si vann og snø, enn normalt. Selv med normale nedbørsmengder fremover forventes lavere vannkraftproduksjon og energiomsetning i 2019.

Spotprisen for strøm på kraftbørsen ser ut til å fortsatt være høy i 2019.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...