Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

KLAR: Kartleser Arne-Ingar Stulen til vesntre og Søren Snartemo har gjort forberedelsene, sesongen kan starte. Foto: Team Snartemo

Gjør seg klar for NM-runde i rally

Søren Snartemo fra Konsmo er klar for årets første NM-runde i rally, nemlig Sigdalsrallyet i Buskerud.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

RALLY: Det er i helgen det skjer, at Søren Snartemo fra NMK Konsmo tar med seg kartleser Arne-Ingar Stulen til sesongens aller første løp, det klassiske Sigdalsrallyet i Buskerud.

– Jeg er naturligvis veldig spent på hvordan dette skal gå, for det er første gang jeg kjører i den aller gjeveste klassen, sier Snartemo til Lyngdals Avis.

Det betyr at han lørdag kjører mot førere som Henning Solberg, Mads Østberg og Ole Christian Veiby.

– Jeg tror faktisk ikke det har vært et så sterkt startfelt i NM tidligere, så dette blir både spennende og artig, tror jeg.

Nytt team

Da kan det også være greit å ha en ting å konsentrere seg om for føreren fra Konsmo. Nytt av året er nemlig at han er inne i det som heter Pontus Tidemand Racing, PTR.

NY SESONG: Søren Snartemo er klar for ny sesong med rally. Første løp er Sigdalsrally kommende helg. Foto: Arne-Ingar Stulen

– For meg betyr det at jeg kan konsentrere meg om å bare kjøre bil. Det er mekanikere tilgjengelig for oss mellom strekkene og det er bra. Om det har noe å si får jeg se, men i utgangspunktet tror jeg det er en fordel å ha mindre å tenke på, fortsetter han.

Har prøvd

234,12 kilometer hvorav 92.27 kilometer med spesialstrekninger fordelt på 8 etapper. Det er årets utgave av Sigdalsrally som Søren Snartemo og kartleser Arne-Ingar Stulen skal bryne seg på. Mye av løpet går på snø, og under kjølige forhold.

Men Søren Snartemo fra Konsmo er klar, og det i ny bil. BMW er byttet ut med en Skoda Fabia R5.

– Ja, det blir spennende med ny bil. Jeg har testet den, men ikke veldig mye. Vi hadde oss en tur til Sverige forrige helg hvor vi fikk forsøkt oss med noen treningsøkter på snø og is.

Når årets Sigdalsrally arrangeres er det meldt om kaldt vær, fra minus 4 grader og videre ned på skalaen.

– Det ligger an til perfekte forhold, men det er ikke allverden med snø så vidt jeg har fått med meg. Harde og kompakte grusveier blir en del av løypenetett rundt i Buskerud.

TESTET: Bilen er testet og klar for løp. Forrige helg ble Søren Snartemos bil testet under vinterlige forhold i Sverige. Foto: Team Snartemo

12 biler

Når gasspedalen tråkkes i bånn lørdag er det mange biler på start. I klassen hvor Søren Snartemo stiller er det 12 biler totalt. For hele rallyet er det meldt på hele 86 biler i de forskjellige klassene.

– Det er flere førere som bruker dette løpet som en oppkjøring til Rally Sverige. Det gjelder blant annet for Henning Solberg og Mads Østberg. I Sigdal stiller også russiske Nikolay Gryazin.

Den unge russiske føreren vant rallyet i fjor og er en av favorittene også i år.

– Men personlig tror jeg Ole Christian Veiby eller Henning Solberg vinner. For egen del satser jeg å gjøre det best mulig - så får vi se etter løpet hvordan det ble kjørt til slutt.

LØYPE: Her i dette området i Buskerud kjøres NM-runden i rally. Foto: Skjermdump

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...