Gir ikke opp perrongen

GIR IKKE OPP: Audnedlølene gir ikke opp å oppgradere Audnedal stasjon. Mandag sender de en delegasjon til Stortinget. Foto: Lars Rekaa

Mandag setter en delegasjon fra Audnedal seg på morgentoget til Oslo for å legge fram perrongsaken for Stortinget.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

NEDSLITT: Perrongene på Audnedal stasjon er både for korte, for lave for rullestolbrukere og etter hvert i svært dårlig forfatning. Derfor har Audnedal kommune lenge jobbet for å får gjort noe med problemet.

Nylig la Jernbanedirektoratet fram en handlingsplan – der var ikke Audnedal stasjon med.

Les også: Audnedal stasjon ikke med i handlingsplanen – stasjonen kan bli oppdatert likevel

To politikere og en pendler

– Vi ble skuffet, men har summet oss, nå. Vi akter ikke å gi opp, så nå reiser vi til Stortinget, sier ordfører Reidun Bakken (KrF).

Med seg får hun varaordfører Unni Nilsen Husøy (Frp) og den tidligere lederen for Vest-Agder pendlerforening, audnedølen Terje Høyland.

Les også: Håper på handling i stedet for fagre ord

Delegasjonen har avtalt møte med regjeringspartienes medlemmer i transportkomiteen.

– I tiklegg har vi en avtale med Hans Fredrik Grøvan, som sitter i komiteen for Kristelig Folkeparti. Det er litt usikkert om han har anledning til å bli med på møtet, eller om han må møte oss etterpå, sir Bakken.

Bidrar med penger

Audnedal kommune har lovt å bidra med penger til utvidelsen av perrongen. Arbeidene er kostnadsberegnet til 13,5 millioner. Også Vest-Agder fylkeskommune har lovt å bidra med penger.

Bakken hadde store forhåpninger om konkrete løfter da Jernbanedirektoratet nylig la fram sitt forslag tilnhandlingsplan for jernbanen i Norge.

– Vi følte vi hadde fått signaler om at vi var inn der, og ble veldig skuffet da vi fikk beskjed om at prosjektet vårt var for lite til at det kunne komme inn der, sier hun.

– Men vi føler det blir for defensivt å gi opp nå, før handlingsplanen er ferdigbehandlet.

Støtte

Hun har ikke fått noen signaler fra transporkomiteen.

– Jeg er usikker på hva de kan gjøre, men vi kan ikke gi oss nå, sier Bakken.

Hun understreker også at Audnedal har Lyngdal kommune i ryggen i arbeidet.

– Audnedal stasjon er omtalt i intensjonsavtalen om kommunesammenslåing. Fellesnemnda har også behandlet perrongutvidelsen, og støtter dette, mens enkeltpolitikere i Lyngdal har tatt saken opp med sine stortingsrepresentanter.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...