Gatebruksplan før tretimers parkeringsgrense

GATEBRUKSPLAN: Lyngdal kommune skal ha gatebruksplanen på plass før de håndhever tretimersregelen. Foto: Lars Rekaa (arkivbilde)

Lokalpolitikerne i Lyngdal vil ha gatebruksplanen på plass før de bestemmer seg for om hvordan parkeringsbetemmelsene i Alleen skal håndheves.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

PARKERINGSBØTER: Det har vakt oppsikt at Lyngdal har ansatt en trafikkbetjent – som forholder seg til de instrukser kommunen har fastsatt. Blant annet har betjenten skrevet ut parkeringsbøter til bilister som har stått parkert mer enn tre timer.

Flere av talerne slo fast at det må reageres mot ulovlig parkering. Men et var et klart ønske om å fjerne tretimersregelen.

Debatten gikk egentlig på om dette skal gjøres midlertidig, inntil politikerne får seg forelagt et forslag til gatebruksplan for Alleen, eller om tretimersregelen på fast basis ganske enkelt ikke skal håndheves.

Rådmannen Norman Udland hadde lagt fram tre alternative forslag:

  • Beholde dagens ordning med 3-timers soneparkering og håndheving ved hjelp av ansatt parkeringsvakt.
  • Endre dagens parkeringsvedtekter ved å ta bort 3-timers soneparkering inntil man gjennomgår hele situasjonen i forbindelse med utarbeidelsen av ny gatebruksplan. Ansatt parkeringsvakt håndhever ulovlig parkering.
  • . Dagens parkeringsvedtekter med blant annet 3-timers soneparkering opprettholdes uten at dette håndheves av parkeringsvakt. Næringsdrivende oppfordres til å be kunder og egne ansatte om å flytte biler som står ulovlig.

Selv gikk han inn for å utsette håndhevelsen i påvente av gatebruksplanen.

I debatten gikk Johan Ekeland (Ap) inn for å fjerne regelen.

Siv Aavik (Frp) advarte på det sterkeste mot å beholde en regel uten å håndheve den. Hun gikk inn for å fjerne regelen helt, men ønsket samtidig håndheving av andre parkeringsregler.

I avstemningen stemte 17 representanter for å vente på gatebruksplanen, mens 10 ønsket om å beholde tretimersregelen uten å håndheve den.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...