Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Fylkeskulturprisen til Bjøro Håland

VANT PRIS: Bjøro Håland fra Audnedal vant kulturpris. Foto: Vest-Agder fylkeskommune

Vest-Agder fylkeskommunes hovedutvalg for kultur og utdanning har i dag besluttet at Fylkeskulturprisen 2018 tildeles Bjøro Håland Fra Audnedal.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

KULTURPRIS: Fylkeskulturprisen er på 50 000 kroner og et kunstverk signert Gro Suvatne.

Bjøro Håland (f. 1943) fra Audnedal bosatt i Kristiansand, har vært aktiv sanger fra 1960-tallet og fram til i dag. Mest kjent er han fra country-sjangeren. Håland feiret i fjor 50 år som artist og ga i den anledning ut ny plate. Hans første plateinnspilling var allerede i 1970 og han har siden gitt ut 23 album. Han har mottatt et 40-talls gull- og platinaplater, hatt et stort antall listetopper i ei rekke land, og et platesalg på mer enn 4 millioner.

Emigrerte til USA

Da Bjøro Håland var 17 år, emigrerte han til USA der han jobbet som snekker og sanger. Han møtte kona Liv i Brooklyn, og de flyttet tilbake til Norge i 1966. Bjøro Håland representerer slik en av alle de i Vest-Agder som tok del i arbeidsvandringene til USA. Dette gjør han også til en viktig representant for denne delen av vår mangfoldige kulturarv.

Håland ble i 2012 utnevnt til ridder av 1. klasse av Den kongelige Norske Fortjenstorden "for sitt arbeid med å fremme de mellomfolkelige forbindelser mellom Norge og USA, særlig innen musikk".

Bjøro Håland er sammen med kona Liv, initiativtaker til musikkfestivalen Dark Season i Kristiansand. Festivalen var 21 år i 2018.

Satt på kartet

Som egd med en slik karriere bak seg, har Bjøro Håland bidratt til å sette Vest- Agder på kartet. Han har framhevet nettopp dette i sitt arbeid, og som artist i møte med publikum. Bjøro har blitt en kjent og kjær artist.

– Vest-Agder fylkeskommune vil med fylkeskulturprisen vise at vi setter pris på dette arbeidet, talentet og engasjementet Bjøro Håland viser i sitt musikalske virke.

Videre heter det:

– Vi vil også gi en takk for hans bidrag til det kulturelle Vest-Agder.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...