Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Forlenger legevaktavtale – avvikler skatteoppkreveravtale

KJØRELEGE: David Goksem (Ap) tok opp behovet for en kjørelege i de indre bygder. Han understreket at en slik ordning måtte gå over kommunegrensene.. Foto: Arkivfoto

Men audnedølene må likevel regne med å måtte betale skatten.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

KJØRELEGE: Audnedal kommunestyre er i gang med å gjennomgå de interkommunale samarbeidsavtalene.

Dette skjer som en følge av kommunesammenslåingen som blir gjennomført fra 1. januar 2020. Da bvlir Audnedal og Lyngdal en ny storkommune.

Legevakt

Torsdag vedtok lokalpolitikerne å beholde avtalen om legevakt, mens avtalen om skatteoppkrever ble sagt opp.

Audnedal har i dag et samarbeid om legevakt med Åseral kommune. I tillegg ble det vedtatt å fortsette avtalen om kjøp av legeformidlingstjenester av Lindesnesregionens medisinske senter i Mandal inntil videre.

Fellesnemnda for Nye Lyngdal har tidligere anbefalt denne løsningen for Audnedal i denne omgang. Bakgrunnen er blant annet at dette vil bli betydelig billigere enn å kjøpe disse tjenestene fra Flekkefjord legevakt, som Lyngdal er tilknyttet i dag.

Mobil lege

Samtidig er det klart at kommunal øyeblikkelig hjelp – en tjeneste alle kommuner er pålagt å ha nå, kan tilbys gjennom Lyngdal kommune, som har lokaler og opplegg klart.

Saken ble enstemmig vedtatt i Audnedal kommunestyre. Men da den kom opp til behandling, ba David Goksem (Ap) om at det skulle tas med et ønske om såkalt kjørelege for de indre bygder.

Dette er en mobil lege som kan kjøre ut til pasienter ved behov.

– Her må vi se på en ordning uavhengig av kommunegrenser. Det vil være en trygghet for de indre bygder, sa Goksem.

Kommunestyret gjorde ikke noe vedtak om dette, men ordfører Reidun Bakken (KrF) sa hun regnet med at signalet ble plukket opp av dem som skal forhandle om legevaktordning når kommunesammenslåingen blir en realitet.

Takk til Kvinesdal

Lokalpolitikernre i Audnedal vedtok samtidig å si takk for samarbeidet til Kvinesdal. Audnedal og Kvinesdal har hatt et spleiselag med skatteoppkrever.

Nå har imidlertid skatteoppkreveren i Lyngdal kapasitet nok til å dekke også Audnedal. Og slik blir det.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...