Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Forholdsvis stabilt med dieselbiler

SALG: Lyngdal Karosseri & Auto selger fortsatt biler som går på diesel - og kommer til å fortsette med det. Foto: Per Thime

Salget av dieselbiler er lavt i Norge, og det har faktisk stupt de siste årene. Lokalt er det ikke på samme måte, for det er bare å høre med byens bilbutikker.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

DIESELBILER: Alle er enige i at elbilene er kommet for å bli. Flere mener at dieselbilene er på vei ut av markedet. Det vil ta tid, men her lokalt i Lyngdal selger man fortsatt bra med biler som brukes diesel.

– Så langt i 2018 merker vi klart en økt etterspørsel etter el. biler samt plug-in hybrid. Det sier Tommy Slettebø, salgs- og markedssjef ved Gumpens Auto.

Og Slettebø legger til:

– Samtidig, blir det feil å si at «ingen» vil ha diesel, eller bensin. Økningen på plug-in handler og om økt etterspørsel etter leasing samt gunstige regnestykker på plug-in med så å si ingen avgift til staten. På klassiske familiebiler, SUV, nyttekjøretøy er fremdeles diesel, eller bensinbiler det mest fornuftige for mange av oss som bor i distrikts Norge med de behov som er.

– Vi har nedgang

En forhandler som merker forandringer er Kvavik Auto. Der forhandler de Suzuki og Isuzu.

– Vi selger rett og slett neste ikke Dieselbiler lenger, nå går det kun i Hybrid og Turbo Booster Jet-teknologi. Andel Dieselsalg hittil i 2018 er 8 prosent, men vil nok gå ned til rundt 5 prosent når året avsluttes, sier Nils Richard Mæland som er daglig leder.

Tallene fra Kvavik Auto så langt i år der nemlig disse:

  • 8 prosent diesel
  • 44 prosent hybrid
  • 48 prosentTurbo Booster (Jet-teknologi)

Fortsatt salg

Mæland har fått med seg tallene for resten av landet, eller dem som ikke tilhører bygdene i landet.

– Fortsetter politikken som i dag, forsvinner nok diesel fullt og helt fra ordinære familie- og småbiler innen rimelig kort tid. Men på brukt opplever vi det motsatte av det mange andre gjør, vi opplever en høy etterspørsel etter diesel-biler, da fortrinnsvis med 4-hjulstrekk.

Bilservice Lyngdal

Det er etter hvert blitt en del forhandlere av bil i Lyngdal. Bilservice Lyngdal er den sist ankomne. Stian Gobberstad har fått med seg nedgang på landsbasis.

– Dieselfrykten skrives jo om i media, og i storbyene skjønner jeg at folk blir skremt bort. Men her i distriktet er det mange som kjører store distanser og har behov for både hengervekt og trekk på alle fire og da er det ofte diesel som vinner. Med innføring av bompenger og parkering rundt om i Norge på elbiler blir det nok helt greit å ha diesel eller bensinbil i mange år til. Flere store bilprodusenter, deriblant Ford, kommer jo med nye dieselmotorer i år og neste år så diesel er ikke død. Det er jeg sikker på, forteller han.

Heller ikke hos Alleen Auto er det noe dramatikk å melde vedrørende salg av dieselbiler.

– Salg av diesel biler har gått litt tilbake. Det skyldes ikke bare mindre etterspørsel , men at fabrikkantene ikke leverer så mange dieselmodeller som tidligere. Vi har fortsatt kunder som ønsker diesel modeller. Når det kommer til salg av dieselbiler så har vi en ørliten nedgang i forhold til samme tid i fjord, sier salgssjef Siv Iren Jåtog-Hansen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...