Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Forhandler om bankfusjon

BANKFUSJON: Det går mot en en betydelig ny bank dersom fusjonsforhandlingene mellom Flekkefjord Sparebank og Kvinesdal sparebank går i boks. Foto: Fotomontasje: Avisen Agder

Flekkefjord Sparebank og Kvinesdal Sparebank – begge med avdelinger i Lyngdal – forhandler om en sammenslåing.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

BØRSMELDING: Det framgår av en børsmelding. Navnet på den nye banken kan bli Lister sparebank, melder avisen Agder.

Styrene i Flekkefjord Sparebank og Kvinesdal Sparebank har besluttet innlede forhandlinger med sikte på en fusjon av de to bankene. Målet er å styrke bankenes lokale konkurransekraft, lønnsomhet og evne til å bidra til en videre utvikling i Listerregionen.

Solide markedsposisjoner

Begge lokalbankene har sterke markedsposisjoner i sine lokalsamfunn.

– Det er sentralt for styrene at dette videreføres og forsterkes. Bakgrunnen for drøftelsene om en fusjon av de to sparebankenebankene, er et ønske om å være i førersetet i møte med en stadig mer krevende fremtid. Bakene ønsker å videreutvikle sterke og kompetente fagmiljøer, og være en god og attraktiv arbeidsgiver. Det anses viktig for fortsatt å kunne oppretteholde konkurransekraften, samt fortsatt bidra til utviklingen av lokalt næringsliv og aktive lokalsamfunn, heter det i meldingen som er sendt til Oslo Børs.

Basert på bankenes regnskapstall for 2018 vil en sammenslått lokalbank ha en forvaltningskapital – eller forretningskapital som det nå heter, på 11,5 milliarder kroner og ha 56 ansatte.

Jan Kåre Eie

Ingen vil miste arbeidet som følge av fusjonen.

Det foreslås at den sammenslåtte bankens navn blir Lister Sparebank, og at adm. banksjef i Flekkefjord Sparebank, Jan Kåre Eie, blir administrerende banksjef i den sammenslåtte banken. Ved første gangs valg foreslås det at styrets leder utpekes av Kvinesdal Sparebank og at generalforsamlingens leder utpekes av Flekkefjord Sparebank.

Bankene tar sikte på at en eventuell fusjon skal behandles i generalforsamlingene i løpet av andre halvår i 2019.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...