Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Fikk pris verdt 100 000 kroner

Stig og Gaute Ybostad mottok prisen av helseminister Bent Høie i Arendal torsdag. Foto: Morten Krogstad, Sparebanken Sør

Mottok 100 000 kroner av helseministeren.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 16.08.2018 kl 15:15

FIKK PRIS: Helseminister Bent Høie overrakte torsdag Sparebanken Sør Næringspris for 2018 til brødrene Gaute og Stig Ubostad fra Lyngdal.

Overrekkelsen fant sted under Arendalsuka i forbindelse med debatten «Er velferdsstaten truet av private aktører?» i Kulturhuset i Arendal.

Sparebanken Sør Næringspris er etablert for å stimulere til næringsutvikling og samfunnsengasjement i tråd med bankens visjon om å skape vekst og utvikling for landsdelen.

Juryen skriver i begrunnelsen for årets tildeling:
Vinnerne av Sparebankens Sør Næringspris 2018 har arvet en virksomhet som ble etablert i 1934. Med enormt pågangsmot, kreativitet og gjennomføringsevne, har de videreforedlet denne arven, og etablert stadig nye virksomheter. Dette har skapt optimisme, vekst og synergieffekter i hele regionen.

De har gode samarbeidsevner, og de får både statlige instanser, Fylkeskommunen og omkringliggende kommuner til å delta og bidra i flere av prosjektene.

Vinnerne bidrar med betydelige sponsormidler til idrett og kultur, samt internasjonalt bistandsarbeid.

Deres virksomheter har i dag ca. 90 ansatte, men antallet vil øke betydelig i de nærmeste årene.

De eier og driver i dag konferanse- og feriehotellene, Rosfjord Strandhotell og Lindesnes Havhotell. I tillegg er de deleiere i, og har vært svært viktige for etableringen av Sørlandsbadet.

Videre forklares det:
Videre har de nå startet arbeidet med å utvikle Lomsesanden Camping til å bli en moderne og nytenkende form for camping med vekt på naturopplevelser.

Til nyttår er det planlagt byggestart av «Anne Cath Vestlys Verden» i Lyngdal. Det skal bli en aktivitetspark og et museum over Vestlys mange figurer og forfatterskap.

Som om ikke dette var nok, er Norges første undervannsrestaurant, «Under», klar til åpning i 2019. «Restaurantkroppen» er nå behørig forankret på havbunnen utenfor Lindesnes Havhotell. Dette prosjektet har fått internasjonal medieoppmerksomhet som er uten sidestykke i norsk turistnæring. Restauranten har allerede fått flere tusen bordbestillinger, og vil få tilreisende fra hele verden.

En enstemmig jury uttaler at brødrene Gaute og Stig Ubostad med sin begeistring, energi og entusiasme, er verdige vinnere av Sparebanken Sør Næringspris 2018. I tillegg er ektefellene Hege og Kathrine, som har daglig driftsansvar for de to hotellene, viktige bærebjelker i alt de holder på med.

FAKTA

Sparebanken Sør Næringspris

  • Sparebanken Sør Næringspris ble innstiftet 28.04.2005.
  • Formålet med næringsprisen er å bidra til å realisere Sparebanken Sørs visjon om å skape

vekst og utvikling for landsdelen.

  • Næringsprisen er på kr 100 000 (ett hundre tusen kroner), samt et kunstverk av Per Fronth. Beløpet skal fortrinnsvis benyttes til utvikling av bedriftskulturen hos prismottaker.
  • Næringsprisen kan deles ut til personer, bedrifter eller virksomheter som har eller har hatt tilknytning til næringslivet på Agder, som anerkjennelse for godt nærings- utviklingsarbeid og/eller samfunnsengasjement.

Mottakere av næringsprisen må ha oppfylt ett eller flere av følgende kriterier:

  • Skapt en betydelig næringsutvikling, så som; skapt arbeidsplasser, produkter, teknologi og gitt lønnsomhet
  • Bidratt til utvikling av kulturlivet og vist samfunnsengasjement
  • Bidratt til å skape et positivt renommé av Sørlandet

Årets jury:
Øyvind Klausen, Agderposten
Sveinung Hovstad, Innovasjon Norge
Siri Mathiesen, NHO Agder
Anita Dietrichson, Næringsforeningen i Kristiansandsregionen
Geir Bergskaug, Sparebanken Sør
Lasse Kvinlaug, Sparebanken Sør

Tidligere prisvinnere:
2005 APL
2006 Johan B. Ugland
2007 Kristiansand Dyrepark
2008 Arne Smedal
2012 Strand Hotell Fevik
2013 Nøgne Ø
2014 Hennig Olsen Is
2015 Gumpen Gruppen
2016 Nøsted Gruppen
2017 Jan Sigurd Otterlei

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...