Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Feiring på Audnedal stasjon

FEST PÅ PERRONGEN: Gleden er sto i Audnedal over at stasjonen endelig oppgraderes. Fra venstre Terje Høyland fra Pendlerforeningen, varaordfører Unni Nilsen Husøy, ordfører Reidun Bakken, fylkesvaraordfører Tore Askildsen, tidligere ordfører Tønnes Seland, Bente Naglestad fra Byremo videregående skole og Stein Åge Fuglestveit fra Audnedal næringsforum. Foto: Lars Rekaa

Nå kommer oppgraderingen av Audnedal stasjon. Det ble feiret på perrongen.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 27.06.2018 kl 22:39

OPPGRADERING: Audnedal stasjon skal være ferdig oppgradert i april neste år. Arbeidet med detaljplaner starter med en gang fellesferien er avviklet.

Les også: Løsningen for Audnedal stasjon rykker nærmere

Bane Nor prioriterte opp ny perrong på stasjonen etter at Audnedal kommune og Vest-Agder fylkeskommune doblet bevilgningene til i alt 4 millioner kroner.

13,5 millioner

Forlengelsen og hevingen av midtperrongen er kostnadsberegnet til 13,5 millioner kroner.

Beslutningen kom først på plass tirsdag. Etter et møte i Bane Nor var det klart at den statlige etaten ville satse. På telefon fra Notodden kunne Bane Nors regiondirektør for Sørlandsbanen annonsere byggestart i oktober.

Les også: Planene er klare – ingen penger til Audnedal stasjon

– Dette er en gledens dag for Audnedal. Vi har jobbet i ti år for dette, sa ordfører Reidun Bakken (KrF). I anledning begivenheten hadde hun da også hentet fra kommunens ordførerkjede.

– Gratulerer

– Gratulerer med dagen til alle i Audnedal, ja egentlig til alle i Vest-Agder, sa fylkesvaraordfører Tore Askildsen (KrF). Han slo blant annet fast at en god jernbane er nødvendig for å få til en god distriktsutvikling.

Han minnet også om at prosessen har vært lang og tung.

– Stasjonen har vært et gjennomgangstema på alle samarbeidsmøter vi har hatt med Audnedal kommune, sa han.

Også varaordfører i Audnedal, Unni Nilsen Husøy (Frp), var glad.

– I dag har jeg mest lyst til å bare hyle og hoppe og danse, sa hun, og la til:

– Tønnes Seland (Audnedals tidligere ordfører. red. anm.) har sagt at han tror ikke på det før han ser maskiner og sement på stasjonen. Jeg for min del skal i hvert fall hit å se når maskinene står her!

Les også: Håper på handling i stedet for fagre ord

Seland (Bygdelista) sa at han nå i det minste er optimist.

Tung prosess

– Men det har vært en lang og tung prosess, sa han. Som et eksempel på det nevnte han en utredning fra 2002 som anslo at passasjertallet over Audnedal stasjon aldri ville komme særlig over 2000.

– Men den gangen stoppet det bare to tog i døgnet her. Likevel nektet sentrale myndigheter lenge å legge andre tall til grunn. Vi har tatt noen steg framover, men det har vært to steg fram og ett tilbake hele tiden, sa Seland.

Terje Høyland i Pendlerforeningen takket for engasjementet som over mange år har bidratt til å løse saken. Men han minnet om alle nedr
turene de som har jobbet med stasjonssaken har opplevd gjennom årene.
– Vi har jobbet i motvind, sa han.

Også Stein Åger Fuglestveit i Audnedal næringsforum takket for engasjementet, og minnet om at organisasjonen har kjempet for stasjonen siden starten.

Bente Naglestad fra Byremo videregående skole var også fornøyd, og sa at hun regnet med at stasjonen vil få betydning for elevtllet ved skolen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...