Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Får neppe gjennomslag for ny barneskole på Å

NY SKOLE: Brukergruppa ved Å barneskole i Lyngdal foreslår at skolen rives for å gi plass til en helt ny skole. Foto: Linn Emilie Kalleberg Mydland

Brukergruppa ved Å barneskole har foreslått å rive skolen for å bygge en helt ny. De får neppe viljen sin.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

SKOLEBRUKSPLAB: Verken lokalpolitikere eller kommuneadministrasjon jubler over forslaget om å bygge ny Å barneskole.

Mest avvisende er rådmannen i Lyngdal, Norman Udland.

– Jeg forholder meg til skolebruksplanen som ble vedtatt av lokalpolitikerne i fjor, sier han til Lyngdals Avis.

Å ungdomsskole

Heller ikke ordfører Jan Kristensen vil rykke ut og love ny skole på Å.

– Jeg har ikke hørt at situasjonen er så alvorlig som referatet antyder. Hvis det likevel skulle være så drastisk, må vi jo se på skolestrukturen på nytt.

Kristensen minner om at skolen har fått nye vinduer og at arbeidet med ventilasjonsanlegget er satt i gang.

– Og når det gjelder plassbehov må vi også kunne se på lokaler Å ungdomsskole, nå som behovene til voksenopplæringen avtar, sier Jan Kristensen til Lyngdals Avis.

Plassbehov

I skolebruksplanen for planperioden 2018-2030 er det satt av midler til utredning av en spesialavdeling for elever med omfattende hjelpebehov, ved Å barneskole. Nå vurderes det om det heller bør bygges ny skole.

Brukergruppa ved Å barneskole behandlet saken på et møte i september, og foreslo at skolen rives, og det bygges ny. Dette skal danne grunnlag for et fremtidsrettet anlegg der alle barn i Å skolekrets får en tidsriktig skole, en skole som gir mulighet for undervisning etter moderne prinsipper.

Avsatte penger

I 2017 vedtok Lyngdal kommunestyre å avsette midler til planlegging og utbygging, eventuelt ombygging av Å barneskole.

I budsjettet for 2018 ble det derfor satt av 300 000 kroner i prosjektmidler til dette formålet. En hovedtanke var at dette skulle gå til å utvide skolens areal med en spesialavdeling for elever med omfattende hjelpebehov.

Tegninger

BGM arkitekter AS fikk i oppdrag å lage tegninger ut fra behovene som var skissert fra skolen og samarbeidsutvalget. Dette ble ikke helt slik som tenkt, og det ble heller ikke tegnet inn egen spesialavdeling for elever med omfattende hjelpebehov.

På bakgrunn av dette, ble skolens tilstand vurdert og det ble sett på muligheter for en ombygging og hva det vil koste. Dermed ble det foreslått å rive Å barneskole for å bygge ny skole.

Spesialavdeling

Møtereferatet t, beskriver behovet for en spesialavdeling for elever med omfattende hjelpebehov ved Å barneskole. Disse elevene trenger sanserom, enerom til trening, eventuelt soverom og det trengs lagerplass til mye av det omfattende utstyret.

Det må også bygges bad med plass til de hjelpemidlene som trengs der, heis og stellebord med mer. God tilrettelegging er viktig slik at det blir greit for både synshemmede, hørselshemmede og elever med ulike andre funksjonshemninger, som brukere av elektriske rullestoler eller rullator.

Skolens tilstand i dag

I dag mangler skolen både klasserom og grupperom. Å skole trenger også musikkrom og et stort fellesrom der alle skolens elever kan samles. Ifølge møtereferatert viker dessuten SFO-lokalene for små, og en stor utfordring ved dagens skole er manglende lagringsplass. Garderobene er dessuten for store, og skaper mye støy og uro.

Det er også ønskelig at rektors kontor er så stort at det kan holdes møter der, gjerne for opp til sju-åtte personer.

Siden eleven må ha tilgang til disse funksjonene, er det dessuten ønskelig at helsesøsters kontor er i nærheten av sosiallærer og spesialpedagogisk koordinator.

Tidlig i prosessen

Lyngdals Avis har snakket med skolefaglig ansvarlig i Lyngdal kommune, Terje Litland som ikke ønsker å kommentere saken ennå, da dette er for tidlig i prosessen.

Leder i oppvekstkomiteen, Bernt Mushom ønsker heller ikke å uttale seg på bakgrunn av et referat fra et møte mellom brukere ved Å barneskole.

Oppvekstkomiteeni Lyngdal får saken på sitt bord den 23. oktober.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...