Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Fant arbeidslykken på ny

ARBEIDSGLEDE: Wenche Lillelid Sinnes har funnet tilbake til arbeidsgleden med Studio Bliss. Foto: Per Thime Foto: Per Thime

Da salongeier Wenche Lillelid Sinnes skulle bli mamma for andre gang, hadde jobben kjørt henne helt ned. To år senere gjenfant hun frisør-lykken på Studio Bliss, i dag en pulserende salong midt i Alleen, hjertet av Lyngdal.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

SEKS ANSATTE: Wenche Lillelid Sinnes driver Studio Bliss sammen med seks ansatte. Det har hun gjort i fire år.

Men lenge hadde hun lagt frisøryrket på hyllen.

Gikk i kjelleren

Det hele startet med frisørutdanning i Kristiansand, før Wenche ble lærling i hjembyen Lyngdal. Hun pendlet 1,5 timer fram og tilbake med buss.

– I 2008 åpnet jeg min første salong i Lyngdal. Jeg visste at jeg ville hjem igjen, sier hun.

Men jobben ble til et jag som endte i kollaps.

– Jeg jobbet meg nesten i hjel. Det gikk i ett til klokken 19 hver dag, deretter måtte jeg ta hånd om barnet mitt. Da jeg ble andregangsgravid, ønsket jeg mer tid med den nyfødte og solgte salongen samme dag som fødselen, forteller 33-åringen.

Året var 2012, og hun tok permisjon i to år.

– Jeg var likevel lenge bestemt på at jeg ikke skulle klippe lenger. Jeg klippet ikke engang mamma, pappa, søster eller bror. Jeg var langt nede i kjelleren, innrømmer hun.

Kundene savnet den blide frisøren, og det vokste på henne. Etter permisjonen kjente hun igjen gnisten etter frisøryrket. Utbrentheten forsvant, og hun åpnet Studio Bliss midt i Lyngdal sentrum. Lokalet på 160 kvadratmeter ligger rett over gaten for forrige salong.

– Til den nye salongen, ville jeg ha et navn med betydning. Bliss betyr lykke. Det falt naturlig for meg. Og nå elsker jeg jobben min, stråler hun.

Annerledes konsept

Da hun drev forrige salong, falt mye på henne. Derfor ønsket hun nå et annerledes konsept, med flere folk å spille på.

Les også: Starter nytt studio i Alleen

– Det er vanskelig å få tak i frisører i min by. Jeg hadde stått mye alene ved sykemeldinger. Men med et nytt studio kunne jeg ha flere funksjoner, og timene ville fylles opp i forhold til åpningstiden, forteller hun.

Ingen av dagens ansatte jobber fulltid.

– Vi skal ha det greit på jobb, uten «hønesnakk». Det fungerer veldig bra. Men vi ønsker helt klart å ansette menn, særlig en barberer. Det er mange barberere i de store byene, men i Lyngdal er vi om lag 8500 innbyggere og ingen barberer har dukket opp. Til gjengjeld er det et nydelig sted helt i sør ved Lindesnes. Vi har fine, hvite strender, lokker hun.

Salongkundene er typisk i alderen 25 til 75, men hos fotterapeuten kommer flere eldre.

– De kommer fra Lyngdal, Stavanger, Oslo og Kristiansand. Vi har tre faste kunder fra Oslo, og ivaretar dem godt, smiler hun.

Studio Bliss-konseptet består av en miks frisører, fotterapeut og en hudterapeut, som tilbyr alt fra massasje til kjemisk peeling.

– Vi har et komplett skjønnhetstilbud. I tillegg har vi webshop, forteller eieren.

Studioet har fokus på brynfarging og voksing, i tillegg til mye jobbing med bruder. Hver lørdag gjennom sommeren har de booket brudetimer. Ellers er Wenche glad i å flette kundene.

– Fletting har jeg en genuin interesse for. Følger en sin interesse, blir en gjerne flink. Hudterapeuten vår er like engasjert på hud, forteller hun.

I salongen arrangerer de kundekvelder.

– Ja, senest i går. Dette er et aktivt hus! I tillegg er vi mye ute. Nå skal jeg holde kurs på et bedehus. Vi bruker ellers å delta ved utdrikningslag og sammenkomster til jentegjenger. Jeg trenger flere timer i døgnet! Men nå er jeg forsiktig med ikke å brenne meg ut. Det har jeg gjort en gang før, og det skal ikke skje igjen, understreker hun.

Luksus i hverdagen

Salonginteriøret skal fremme velvære, og til enhver tid være rent, ryddig og friskt.

På inngangsdøren står det «velkommen til luksus i hverdagen». Et fokus salongen ønsker å levere på.

– Vi har selv hugget bjørketre i skogen og lagt det på sagen på pappas gård. Resultatet er kaffe-hylle foran de runde speilene, og inntil vinduet har vi en lun skillevegg i tre, for å skjerme kundene. Det handler også om å bringe naturen inn. Derfor er salongen fylt med grønne planter, forteller hun.

På samme måte bruker de Lyngdals vakre natur som kulisser for produktfoto til webshopen.

– Før tok jeg mye bilder selv, men nå benytter vi oss av fotostudioet til Aina Regina vegg-i-vegg. Vi er inne i et senter, forklarer Wenche.

Selv om de bor lokalt, holdes de ansatte oppdaterte på siste catwalk-trender. Wenche har tidligere vært innleid som frilanser av distributøren, Frends AS. Da reiste hun på kurs til spennende steder som Hollywood og hentet inspirasjon hjem til norske frisørsalonger.

MASSASJE: Studio Bliss tilbyr også massasje. Her er det Stine Knutsen Mossmann som står for massasjen. Foto: Studio Bliss Foto: Studio Bliss

– Vi kurses hver måned, utenom mai og desember. Jeg har holdt mye kurs selv, derfor er jeg opptatt av at vi skal ut og se verden, sier hun.

Sosiale medier selger

Hun er engasjert i mangt, også i sosiale medier, som facebook og instagram. På sistnevnte har de over 10 000 følgere.

– Vi ønsker en fin profil utad, for det hjelper på førsteinntrykket. Kunder tar seg lettere til salongen da. Derfor er sosiale medier superviktig. Når bildene er fine, merker jeg det på kundene. Det blir mye blest, og snakk fra stolen. Flere kommer for å få samme look, forteller hun.

I sosiale medier annonseres det også om de plutselig har fått ledige timer på grunn av avbestilling eller sykdom, samt ved ekstra kapasitet.

– Det har kjempemye å si. De ledige timene fylles fort opp. Det kan skille noen tusenlapper ekstra i kassen den dagen, sier Wenche Lillelid Sinnes.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...