Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

En god, men annerledes vinter i skogen

SKOGSMANN: Lloyd Gundersen i Nortømmer er fornøyd med vinteren, selv om den er noe annerledes i år enn i fjor på denne tiden. Foto: Arkivfoto

Nortømmer merker forskjellen fra i fjor til i år når det jobbes i skogen. I Agder er man likevel godt fornøyd med vinteren - så langt.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

NORTØMMER: I over 50 år har Nortømmer vært en sentral aktør i skogen. I Agder er de representert flere steder, og både Lyngdal og Audnedal er sentrale områder når det kommer til hogst i skogen.

– Vi har travle tider og er kanskje litt underbemannet for tiden, sier en travel Lloyd Gundersen til Lyngdals Avis.

Snø

Han og to andre dekker opp de to Agder-fylkene på beste vis.

I år ser han en annerledes skog, i det minste i forhold til det man kunne se i fjor på denne tiden.

– Går vi et år tilbake i tid så vi at det var to meter snø, og noen steder mer enn det. Det førte så klart til en del utfordringer for oss. Denne vinteren har det ikke vært på samme måten, forteller han.

Mye hogst i Agder

Hvert eneste år hogges mye skog, og Nortømmer er en av de store aktørene. Nortømmer har i flere år omsatt tømmer i de to Agder-fylkene, og på landsbasis har de store leveranser.

I fjor ble det vel hogget rundt 200 000 kubikk tømmer på Sørlandet. En god del av dette fraktes videre til sagbruk i distriktet. Men også videre.

Fraktes på kjøl

– Vi har flere lokale sagbruk i Agder som bruker oss, men vi bruker også skip til å frakte tømmer videre langs kysten av Norge til andre steder, fortsetter han.

I tillegg kjøres det trailerlass etter trailerlass store deler av året. Det er fortsatt god bruk for tømmer, både her i landet - og også utenfor landets grenser.

– Nå får vi se tiden an litt, men det er mulig vi må ansette en person eller to til. Vi er som sagt tre her i de to fylkene, og kanskje det er litt knapt når et er så mye å gjøre.

Det meldes om gode priser, både på skurtømmer og massevirke. Statistisk sentralbyrå melder at tømmerprisen iu tredje kvartal i fjor i gjennomsnitt lå på 412 kroner kubikkmeteren, 18,7 prosent over prisene i samme periode året før.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...