Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Elevrådet er bekymret for bemanning

BEMYMRET: Helsesøster ved Eilert Sundt VGS skal ned i 20 prosent stilling. Det bekymrer elevrådet ved skolen. Foto: Jonas

Helsesøster ved Eilert Sundt VGS, avdeling Lyngdal, skal ned i 20 prosent stilling fra høsten. Det bekymrer elevrådet ved skolen.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

BREV: Det er leder av elevrådet, Gina Camilla Hauge, som har forfattet brevet som er skrevet til kommunen. På vegne av elevrådet skriver hun blant annet om psykisk helse.

– Det er noe som er veldig viktig når det kommer til ungdom. Helsesøster er en viktig del når det kommer til psykisk helse og andre saker når det gjelder ungdom ved VGS, skriver hun.

Ikke godt nok

Videre viser hun til dagens ordning hvor helsesøster har en 40 prosent stilling. Det vil si at vedkommende er på skolen to ganger i uken. Elevrådet mener også det er for lite.

– Til høsten skal hun gå ned til 20 prosent som da vil si en gang i uken. Det er ikke alle uker hun er her i det hele tatt, og det er ikke slik det skal fungere. For at du skal kunne få snakket med henne må du «bestille time» flere dager i forveien, fordi hun har så mye å gjøre når hun først er her. Som elevrådsleder på denne skolen er jeg opptatt av at alle elever skal ha det greit og få det tilbudet som de har krav på.

Bør være større stilling

Elevrådet ved skolen mener stillingen til helsesøster burde vært større, ikke mindre.

– Har du et problem og du trenger noen å snakke med så er det ikke slik at du skal måtte vente i flere dager for å få snakket med noen. Helsesøster spiller en såpass stor rolle i hverdagen til ungdom og vi har et sårt behov for at kontoret hennes skal være bemannet mer enn 40 prosent, og snart 20 prosent.

Psykisk helse

Videre trekker lederen av elevrådet frem det som dreier seg om psykisk helse, der hvor mange i perioder opplever ting som vanskelige.

– Man kan for eksempel i perioder bli ekstra trist, deprimert eller aggressiv. Eller man kan bli veldig glad og oppstemt. Men først når problemene føles veldig store og tunge, de varer over flere uker eller måneder, og du ikke klarer eller orker å gjøre det du pleier, kaller vi det en psykisk lidelse.

Nå håper hun at det ikke blir kutt i stillingen til helsesøster.

– Jeg har derfor et håp om at man finne en løsning som gjør at vi får et mer bemannet helsesøster kontor høsten 2018, og videre utover. Det er et sårt behov, det kan jeg selv og mange andre skrive under på, avslutter hun.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...