Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

AKTIV: I 48 år har Einar Heien vært fotballdommer. Om to år håper han å fortsatt være en del av dommerkorpset i Lyngdal Cup. Foto: Per Thime

Einar (81) håper på jubileum i Lyngdal Cup

Han har dømt fotballkamper i 48 år, og gjør det fortsatt. Denne uka dømmer Einar Heien rundt 40 av kampene i Lyngdal Cup.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 01.08.2018 kl 12:12

AKTIV DOMMER: I 48 år har han reist rundt som fotballdommer, og han gjør det fortsatt. Einar Heien fra Vigrestad på Jæren er en av flere som tar på seg oppgaver som dommer i Lyngdal Cup.

– Hva skulle vi ha gjort uten slike gode mennesker? Han er alltid i godt humør.

Det er dommersjefen for turneringen, Johan Ekeland, som sier dette om Einar Heien. Han er glad for at Heien nok en gang er på plass, og allerede flere dager før turneringen starter.

TURNERING: Johan Ekeland er ansvarlig for dommerne i Lyngdal Cup, og Einar Heien er en av dem som alltid bidrar. Foto: Per Thime

– Vi hadde ikke noen planer hjemme og det er alltid godt å komme her til Lyngdal. Dette er den gøyaleste turneringen jeg dømmer i, slår han fast før den starter opp med kamper i morgen.

48 år

Sammen med kona har han fått seg et rom på KVS. Noen runder rundt i Lyngdal og distriktet hører med for den ivrige fotballdommeren.

– Og så har jeg med meg strikketøyet mitt. Det er også en hobby jeg har, og i øyeblikket holder jeg på med å strikke to Solo-gensere, naturligvis i gult og litt rødt, humrer han.

I 48 år har han blåst i fløyta. Hvor mange kamper det er snakk om, vet han ikke helt, men vi snakker flere tusen fotballkamper. Og sikkert noen gule og røde kort.

– Hehe! Joda, men jeg liker ikke å bruke kort, men de ligger jo i baklomma sånn i tilfelle. Jeg har alltid hatt med meg mitt gode humør når jeg dømmer. Det har jeg også med meg her til Lyngdal, noe som er viktig. Vi dommere skal vær på lag med spillerne, vet du.

Gikk på linja med Davy

Gjennom en lang karriere har det som nevnt blitt en hel del kamper. Det dreier seg mye om kamper i aldersbestemte klasser, men også oppover i divisjonene, enten som dommer eller som linjemann.

– For en del år siden gikk jeg på linja i det som da het 1. divisjon og har hatt oppdrag med flere kjente dommere. En av dem jeg husker er Davy Wathne. Den kjente TV-personligheten var jo også en bra dommer, og jeg husker jeg gikk på linja for han i en kamp i Haugesund hvor Vard da spilte i 1. divisjon. En av flere kjekke opplevelser det.

AKTIV: Einar Heien og Johan Ekeland fotografert under forberedelsene til Lyngdal Cup. Foto: Per Thime

Godt å komme i gang

Fra i ettermiddag kommer det spillere, ledere og foreldre til Lyngdal. Rundt 3000 spillere skal i aksjon fra torsdag til og med søndag.

– Jeg gleder meg til å komme i gang, men det er også kjekt å delta på litt dugnad før det starter.

Det er forresten ikke mer enn et par måneder siden Heien dømte en kamp i 6. divisjon i Rogaland. Orre og Eiger spilte og han fikk ros etter kampen.

– Jeg er 81 år, og når det tapende laget reiser seg og klapper i garderoben etter kampen som tak for innsatsen, da blir jeg rørt.

KAMP: Her er dommerveteranen fotografert under turneringen for to år siden. Foto: Erlend Haddeland

Og når fotballsesongen er ferdig, er 81-åringen klar for nye oppgaver.

– Da blir det mer dømming, men fotballsko er byttet ut med joggesko. Jeg er også aktiv håndballdommer, men nå er det fotball.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...