Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Dystre mobbetall ved skoler i Lyngdal

MOBBING: Ved Å Barneskole oppgir 30 prosent av elevene at de opplever å bli mobbet.

Her, ved Å barneskole er mobbing et problem. I Elevundersøkelsen som ble lagt fram fredag viser det seg at hele 30 prosent av sjuendeklassingene ved denne skole har opplevd mobbing det siste året. Ved Lyngdal kristne grunnskole er det over 31 prosent som har blitt mobbet.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 28.03.2018 kl 14:35

ELEVUNDERSØKELSEN: Rektor ved Å barneskole, Anette Gullestad Solsvik, har ikke fått satt seg inn i undersøkelsen som kom fredag formiddag.

– Foreløpig kan jeg jeg ikke si noe om dette, men vil komme tilbake. Vi skal i april ha et større møte hvor alle rektorer i kommunen skal møtes. Da vil vi vite mer om detaljer i undersøkelsen, sier hun til Lyngdals Avis.

Undersøkelsen er landsomfattende og finnes blant annet tilgjengelig på skoleportalen. I Lyngdal er grunnskolene med i undersøkelsen, med unntak av Kvås hvor det ikke foreligger resultater.

Det er spesielt tatt tak i det som dreier seg om mobbing, og der er undersøkelsen delt opp i tre punkter.

* Andelen elever som opplever mobbing på skolen
* Andelen elever som er blitt mobbet av voksne på skolen de siste månedene
* Andelen elever som er blitt mobbet digitalt (mobil, iPad, PC) de siste månedene

Tallene

Å barneskole kommer dårlig ut. Hele 30 prosent av elevene på 7. trinn oppgir at de har vært utsatt for mobbing.

Å barneskole: Elevundersøkelse er klar.

Ved Lyngdal Kristne grunnskole har de også en stor utfordring, på 10. trinn. Hele 31,6 prosent av elevene oppgir at det har blitt mobbet.

Rektor ved skolen var i ettermiddag opptatt i møte, og hadde derfor ikke anledning å svare.

Spesielt

Lyngdals Avis har vært i kontakt med folk rundt Lyngdal Kristne grunnskole, men de ønsker ikke å stå fram med sin historie om årsaker til mobbing.

Lyngdal Kristne grunnskole.

Etter det vi kjenner til er det årsaker til at 10. trinn kommer dårlig ut.

Også videregående skole er med i undersøkelsen. Eilert Sundt i Lyngdal har også sine utfordringer, for her oppgir 19,4 prosent av elevene at de har opplevd mobbing.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...