Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Dømt for vold, forsikringssvindel, trusler og tyveri

DØMT: En ung mann er dømt for flere forhold.

En mann fra distriktet er dømt i en forholdsvis omfattende sak.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

OMFATTENDE TILTALE: Mannen med adresse i Audnedal møtte i slutten av desember i tingretten i Kristiansand, tiltalt for en rekke forhold.

I dommen fra tingretten som er på 15 sider tar vi med følgende etter når det skjedde.

I november 2016 overlot vedkommende sin BMW til en eller flere personer, for deretter å melde bilen stjålet i den hensikt å få utbetalt forsikringssummen.

Samme måned tok han sammen med andre seg inn i en garasje ved Birkenes. Her ble det blant annet stjålet en ATV og diverse verktøy.

Mishandling

Sommeren 2015 utøvde mannen vold mot en kvinne, ved å slå henne i ansiktet og på kroppen med knyttet hånd. Hun ble påført hevelser og fikk tillegg flere blåmerker på kroppen. Retten bemerker at volden var uprovosert og har karakter som mishandling.

Den samme kvinnen har også senere blitt utsatt for vold fra vedkommende mann, som er født på 1990-tallet.

Trusler

I retten var også mannen tiltalt for blant annet trusler mot samme kvinne. Trusler skal blant annet ha vært satt frem på snapchat i ulike former. Bilder av kvinnen ble lagt ut på sosiale medier.

Blant annet ble det sendt en rekke teksmeldinger til kvinnen, hvor det var skremmende innhold, heter det fra retten. Bilder av en renneløkke, bilder av at han hadde skadet/ville skade seg selv, bilde av at han hadde skrevet hennes navn i blod og bilder av figurer hengende etter halsen i tau.

Dommen ble

I retten erkjente tiltalte skyld for en del av forholdene, men ikke alle. Flere av forholdene kvalifiserer i følge retten til fengselsstraff, men ulike omstendigheter førte retten til at vilkårene for bruk av samfunnsstraff er oppfylt.

Den unge mannen dømmes for syv forhold, til samfunnsstraff i 150 timer, med et fratrekk på fire dager i varetekt.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...