Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Dømt for ruskjøring på Konsmo

LIVSTID: Den tiltalte ble fratatt førerkortet på livstid. Foto: Arkivfoto

En mann fra Lindesnesregionen er dømt til sju måneders fengsel for ruskjøring og besittelse av narkotika.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

TINGRETTEN: Dommen i Kristiansand tingrett lyder også på inndraging av førerkortet på livstid og en bot på 10 000 kroner.

I følge avisen Lindesnes var den en mann i 50-årene som nylig fikk dommen i Kristiansand tingrett.

I august 2017 ble han stanset på Konsmo etter å ha kjørt bil i påvirket tilstand. Blodprøver viste at mannen på tidspunktet var påvirket av amfetamin/metamfetamin og tabletter inneholdende virkestoffet klonazepam og alprazolam. Tiltalte forsøkte også å unndra seg politiets kontroll ved det samme tilfellet. Det resulterte i nok et tiltalepunkt mot mannen.

Uaktsom kjøring

Ved to anledninger høsten og vinteren 2017 kjørte tiltalte også to ulike biler i grøfta. De to trafikkuhellene førte til to tiltalepunkter for uaktsom kjøring.

Under ransaking av tiltaltes bopel i august 2017 ble det funnet 59 gram metamfetamin og rundt 870 gram hasj. Videre ble det funnet hasjklump og grønne plantevekster rundt om i huset, deriblant kjøkkenskapet, i kjelleren og i kjellerrom. Flere av plantene var cannabisplanter.

Mengden av narkotika gjorde at lovbruddet ble ansett som grov narkotikaforbrytelse.

Strafferabatt

Tiltalte gav i avhør med politiet en uforbeholden tilståelse og sa seg også straffeskyldig da saken mot ham startet i tingretten. For dette fikk mannen en strafferabatt.

Mannen var før retten ble satt i Kristiansand straffet 13 ganger. Siste dommen gjaldt kjøring uten førerkort. Han er også straffet for samme type lovbrudd tidligere.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...