Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Dømt for grov vold – slipper å sone

SOMMEL: Sommel fra politiets side gjør at en kvinne fra Farsund og en mann fra Audnedal slipper å son en voldsdom. Foto: Arkivfoto

En kvinne fra Farsund og en mann fra Audnedal er dømt for grov vold mot en psykisk utviklingshemmet mann. Men de slipper å sone.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

RETTEN: Kvinnen og mannen er dømt til henholdsvis 60 og 120 dagers betinget fengsel.

Det har tatt svært lang tid å få saken for retten, og Kristiansand tingrett understreker i dommen at de to tiltalte ikke kan lastes for dette, skriver regionavisen Lister24.

Mishandling

Overgrepet skjedde i juni i 2016, i voldsofferets leilighet i Lindesnes kommune, der de to var på fest. De skal ha oppfattet at offeret hevdet at han hadde sett kvinnens tante naken. Dette utløste volden, som i følge retten bar karakter av mishandling.

Retten skriver i dommen at de tiltalte ikke kjente ikke til diagnosen hans, men observerte hans redsel og funksjonsnivå og manglende evne til å forsvare seg.

Begge de to tiltalte skal ha slått offeret flere gang, og kvinnen skal ha tatt kvelertak på ham, slik at han mistet pusten. Ifølge dommen ble han så redd at han tisse på seg under mishandlingen.

De to tiltalte har lagt alle kortene på ordet og erkjent alt. Begge de dømte har fått en prøvetid på to år.

Erstatning

Dommen mot mannen omfatter også råkjøring uten førerkort. I oktober i år ble han stoppet i en 60-sone i Marnardal i 101 kilometer i timen. Mannen må betale 5000 kroner i bot, og han må være uten førerkort i ti måneder.

De to dømte må sammen betale en oppreisning til voldsofferet på 30 000 kroner.

Retten ble administrert av tingrettsdommer Elin Moseidjord. Politiadvokat Kaja Michaelsen førte saken som aktor. De to tiltalte ble forsvart av advokatene Bjørge Usterud Tveito og Knut Henning Larsen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...